Ana Sayfa Haberler Apple’dan yeni uygulama: Apple TV Remote

Apple’dan yeni uygulama: Apple TV Remote

5

Apple TV için kumanda yerine geçen özel bir uygulama yayınlandı önceki gün. Zaten elimizin altında Remote adlı bi uygulama vardı, Apple neden böyle bir uygulama çıkardı? Farkı nedir, nasıl kullanılır? Apple TV Remote uygulamasının detaylarına yer veriyoruz bu yazıda…

sihirli-elma-apple-tv-remote-hero.png

Apple TV Remote uygulaması

Geçtiğimiz sene yenilenen 4. nesil Apple TV ile birlikte farklı bir kumanda gelmişti. Bu kumanda hem üzerindeki yeni butonlar, hem de dokunmatik yüzeyi ile Apple TV’yi çok daha rahat kumanda edebilmemizi sağlıyor. Aynı zamanda içerisindeki ivmeölçer ile de araba yarışı vb oyunları da kumandayı yan çevirerek direksiyon gibi tutarak oynayabilmemize imkan sağlıyor.

sihirli-elma-yeni-apple-tv-8.jpg

Apple TV’nin kumandası bu kadar kullanışlı ve başarılı olmasına karşın, lansman sonrasında App Store’da yer alan Remote adlı uygulama ise eskide kalmıştı. Bir süre sonra Apple bu uygulamayı güncellemiş olsa da, Apple TV’nin temel bazı işlevlerini kullanmak dışında Remote uygulamasında pek bir değişiklik yoktu.

sihirli-elma-remote-apple-tv-4b.jpg
Eski Remote uygulaması

İşte sonunda yeni Apple TV için özel bir uygulama yayınlandı, ve Apple TV’yi kendi kumandası olmadan da keyifli bir şekilde kullanabilmemiz mümkün oldu.

sihirli-elma-apple-tv-remote-4.jpg

Apple TV Remote uygulamasında neler var?

Yeni uygulama, yeni Apple TV’nin tüm özelliklerini kullanmamıza yardımcı oluyor. Tıpkı kumanda da olduğu gibi ekranın üst kısmında dev bir dokunmatik alan var gibi düşünebiliriz. Burada parmağımızı gezdirerek, sağa-sola yukarı-aşağı kaydırarak Apple TV’yi kontrol edebiliyoruz.

sihirli-elma-apple-tv-remote-5.jpg

Kumanda üzerinde yer alan -ses açma-kapama tuşları haricindeki 4 tuş da uygulama içerisinde mevcut:

  • Menu
  • Oynat/Durdur
  • TV
  • Siri (Arama) (Ne yazık ki hala Siri kullanılamıyor :/ )

Bu tuşları kullanarak Apple TV arayüzünde istediğimiz gibi dolaşabiliyor, film izlerken veya müzik dinlerken kumanda edebiliyor, veya oyun oynayabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-tv-remote-6.jpg

sihirli-elma-apple-tv-remote-7.jpg

Ayrıca evde başka bir Apple TV varsa, ya da bir arkadaşımızın evine gitsek dahi bu uygulama ile kolayca Apple TV’ye bağlanıp kumanda ihtiyacını ortadan kaldırabiliyoruz. Benzer şekilde kumanda koltuktaki minderler arasında kaybolsa bile bu şekilde kontrol etmek mümkün olabiliyor. 🙂

sihirli-elma-apple-tv-remote-8.jpg

4.nesil bir Apple TV sahibi olmasak bile, bu uygulama sayesinde Apple TV’yi yine de kumanda edebiliyoruz.

Benim en çok hoşuma giden 3 şey şunlar oldu:

  1. Apple TV kumandasına bağlı kalmamak
  2. Siri olmadığı için (Ah Apple!) gerektiğinde kolayca iPhone’un klavyesini kullanarak arama yapabilmek
  3. Film izlerken 10 saniye ileri/geri tuşlarını kullanabilmek oldu

sihirli-elma-apple-tv-remote-9.jpg

 

Apple TV Remote uygulamasına göz atmak ve indirmek isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

sihirli-elma-download-apple-store.jpg

Apple TV Remote uygulamasını beğendiniz mi? Sizin yorumlarınız nedir?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Teşekkürler. Evet Siri gecikti. Ancak Apple tv nin en büyük handikabı daha öncede bahsettiğim gibi kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Ne alacağını tam olarak bilmeden normal vatandaşa ürününü satamazsınız. tvOs içinde ki programları tanıtan bir site yada blog faydalı olurdu. App store yada itunes gibi tvos deki programları incelemek, ne olduklarını anlamak cihazı almadan mümkün değil. Apple store lar bu konuda yardımcı olmuyor. Örneğin ntv app i var. Peki ne var içinde? Canlı yayın var mı, nasıl oluyor vs. Bunları anlatamadıkça cihaz türkiye için yarım yamalak bir ürün olarak kalır. Anca airplaye yarar ve bu durumda da eskisi 279! tl ye candır.

  2. Yazıyı okurken gözüm iki iphone ile iki kişilik oyun (araba yarışı gibi) oynanabilir mi yi aramadı değil. Bi deneyeceğim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz