Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple Tüm İşletim Sistemlerini Güncelledi: iOS 10.3, watchOS 3.2, macOS 10.12.4 ve...

Apple Tüm İşletim Sistemlerini Güncelledi: iOS 10.3, watchOS 3.2, macOS 10.12.4 ve tvOS 10.2

9

Uzun bir beta sürecinin ardından, Apple tüm işletim sistemlerini bu gece güncelledi. iOS 10.3, watchOS 3.2, macOS 10.12.4 ve tvOS 10.2 güncellemeleri şu anda herkes tarafından yüklenebilir durumda.

Özellikle iOS 10.3 ile ilgili olarak ilk söylemem gereken şey “acele etmeyin” olacak. Detaylar ise aşağıda.

hero2

İşte yeni işletim sistemleri hakkında bilmeniz gerekenler…

iOS 10.3

iOS 10.3 bizim için önemli yenilikler ve değişiklikler içeriyor. Özetlemek gerekirse:

  1. iPhone’u Bul uygulamasında AirPods desteği
  2. Apple’ın yeni dosya sistemi: Apple File System (APFS)
  3. Uygulama puanlama pencerelerine sınırlama
  4. iCloud ve Apple ID bilgileri ve ayarları tek bir yerde

Bunlarla ilgili detaylara ve diğer ufak tefek yeniliklere göz atmak için daha önce paylaştığım iOS 10.3 Yeni Özellikler yazısına göz atabilirsiniz.

tk1.PNG

En önemli değişiklik ise Apple’ın kendi dosya sistemini (APFS) bu güncelleme ile tüm iOS cihazlarına yüklüyor olması. Apple temel bir şeyi değiştiriyor. Dosya sistemi gibi kritik bir şeyi bir güncelleme ile değiştirmek oldukça ilginç ve benim daha önce duymadığım bir şey.

Her ne kadar şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşanmamış olsa bile, eğer önünüzde kritik saatler varsa, veya önemli bir toplantı, telefon, görüşme vb. varsa, bu güncellemeyi yüklemek için acele etmemenizi öneriyorum.

tk2.png

Bunun 2 sebebi var: Birincisi, güncelleme normalden uzun sürüyor. Zaman ayıracağınızdan emin olmalısınız. İkincisi ise, dosya sistemi değiştiği için bir problem çıkma riski. Belki de 1-2 gün bekleyip, herhangi bir sorun yaşanmadığını gördükten sonra bu güncellemeyi yüklemeniz daha iyi bir fikir olabilir.

Bu arada, yedeğiniz olup olmadığını da mutlaka kontrol etmenizi. Ve bilgisayarınıza ya da iCloud’a mutlaka yedek almanızı tavsiye ediyorum.

watchOS 3.2

iOS ailesindeki kadar yenilik içermiyor watchOS 3.2 sürümü. En önemli değişiklik elbette Tiyatro Sinema modunun gelmesi. Yani cihazın ekranının aydınlanmasını engelleyen bir moda alabilmek. Böylece sinema ve tiyatro gibi yerlerde kollarımızı nereye koyacağımızı şaşıracağımız anlar yaşamıyoruz. 🙂

tk3.PNG

Sinema modu ile ilgili olarak Sinema Modu nedir? Nasıl kullanılır? yazısına göz atabilirsiniz.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-video-1

Ayrıca Siri için üçüncü parti uygulama desteği de bu güncelleme ile birlikte ekleniyor. Böylece Siri ile bazı uygulamaları da kontrol edebiliyor olacağız.

macOS 10.12.4

Mac güncellemesi de içerisinde “önemli” diyebileceğimiz tek bir şey barındırıyor: Night Shift.

tk5.png

Hava karardıktan sonra ekranımızdaki renkleri daha sıcak tonlara çeviren bu özellik, geçtiğimiz sene iOS cihazlarına iOS 9.3 ile gelmişti. Aslında yıllardır Mac’te f.lux adlı uygulama ile bunu yapabiliyorduk. Ancak Apple bunu artık işletim sistemi içerisinde yapmaya karar vermiş.

tk6.png

macOS 10.12.4’ü yükledikten sonra Night Shift ayarlarına göz atmak isterseniz Sistem Tercihleri > Ekran içerisindeki Night Shift sekmesine bakabilirsiniz.

tvOS 10.2

Sanırım kullanıcıları en az etkileyen güncelleme Apple TV için gelen tvOS 10.2’de. Güncelleme içeriği çoğunlukla arka tarafta bir şeylerin iyileştirilmesi ve düzeltilmesi için yapılan şeylerden oluşuyor. Ancak belki de en öne çıkan şey olarak, artık Apple TV kumandası ile uzun listeler içerisinde daha rahat bir şekilde dolaşabileceğimizi, sürükleme hızının daha iyi olacağını söyleyebiliriz.

sihirli-elma-tvos.jpg

Bu güncellemeler dışında Apple, Ofis paketi içerisinde yer alan Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarını da hem iOS hem de macOS sürümleri için güncelledi, ve Apple TV Remote uygulamasını da iPad’i destekleyecek şekilde güncelledi.

Bunlarla ilgili 2 yeni yazıyı da birazdan Sihirli Elma’da paylaşacağım. paylaştım.

Sizin bu güncellemelerle ilgili yorumlarınız nasıl? iOS 10.3’teki değişiklikleri nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. İphone Se ve İphone 6S telefonlarımda 10.3 güncellemesini yükledim. Şu an için herhangi bir problem yok. MacOs güncellemesini akşama bıraktık ?

  2. Night shift’in 2012 macpro ve daha yeni cihazlara çıkması çok saçma.

    Diğer cihazların sahiplerini illa 3.parti yazılıma maruz bırakması çok şaşırttı. Bunu neden yaptıklarını da açıklamaları gerekiyor aslında.

  3. Güncelledikten sonra macbook pro da donmalar ve kilitlenmeler olmaya başladı. Pişman oldum güncellediğime. Resetlemek zorunda kalıyorum. Dock ve finder de saçmalıyor. Güncelleme öncesi yedeklemeniz iyi olur.

    • 2011 macbook pro da olmadı.ancak güncellemden önce hoparlörün her ikisinde cızırdamalar var hoparlör patlamış gibi nasıl böyle bir şey olur aklım almıyor en yüksek seviyelerde kullandım sabah baktım cızırdıyor müzik dinler ken

  4. Şebeke sinyal sorunlarını ortadan kaldırsa iyi olur telefonlarda sorun yok ama buara oparatörlerde sıkıntı çok iphon şebeke sinyalini güçlendiremezmi arttıramazmı düşük çünkü debiler önerisi olan varmı acaba

  5. Macbook Air ıma son güncellemeyi yaptım bugüne kadar yaşamadığım sorun geldi başıma.. Bir anda siyah ekran çıkıyor ve yeniden başlatıyor. Yaptığım işlemler yarım kalıyor tabii.. Kaç defa rapor gönderdim bir gelişme yok. Lanet olsun ya

  6. 2011 early macbook pro kullanıyorum benim bilgisayarlarda airdrop kullanılmıyor neden bilmiyorum.birde bluetooth u özgün olarak bilgisayarda kullanılıyor yani normal bilgisayarda olduğu gibi veri alıp gönderebiliyorum android cep tlf larına bilgisayarlara herhangibir kısıtlama yok,bilgisi olan varmı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz