Ana Sayfa Haberler iPhone X bulmakta bir süre zorlanacağız

iPhone X bulmakta bir süre zorlanacağız

0

Cebinizde tomarla para ya da iki böbreğinizin de sağlam olması, 3 Kasım’da piyasaya sürülecek olan iPhone X‘i çıktığı gibi satın alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Apple iPhone X etkinliği sonrası ilk öngörülerini yayınlayan “Apple kahini” KGI Securities, ön sipariş ve teslimat tarihlerinin iPhone 8‘den birkaç hafta sonraya atılmasını hayra yormuyor.

Ağustos ayında yaptığı OLED ekranlı üç model öngörüsü deyim yerindeyse “patlayan” KGI, 9to5Mac haberine göre o dönemde üçüncü çeyrekte 2 ila 4 milyon cihaz tedariki olacağını ifade etmişti. Oysa Apple, iPhone X için ön siparişi bile 27 Ekim’de açıyor. Teslimatlar 3 Kasım’da başlıyor. Yani Ağustos-Eylül-Ekim aylarını içeren yılın üçüncü çeyreğinde sıfır iPhone X tedariki gerçekleşecek.

Yıl sonuna kadar öngörüler 45-50 milyon iPhone X yönündeydi. KGI bu hafta yayınladığı analizlerde bu öngörüyü yıl sonuna kadar 40 milyon cihaz şeklinde revize etti. Asıl önemli olan ise, genelde fazla iyimser çalışan KGI dahi 2018’in ilk yarısına kadar arz-talep dengesinin kurulmayacağını öne sürmesi.

Diğer bir deyişle, 2018 yılına kadar iPhone X’in kara borsada kalması mümkün. Üstelik Türkiye için henüz ne fiyat ne de ön sipariş takvimi belli değil. Apple’ın ilk adımda Türkiye’ye tedarik sağlayıp sağlamayacağı dahi belirsiz. Hal böyleyken, iPhone X için yine Apple mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşmasına kendimizi hazırlamamız gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz