Ana Sayfa iOS iOS 11.3 Hız Testi – iPhone 6 Plus, 6s Plus ve X...

iOS 11.3 Hız Testi – iPhone 6 Plus, 6s Plus ve X karşılaştırması

10

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte birçok yeni özelliğin yanı sıra kararlılık ve stabilize iyileştirmeleri de yapıldı. Bu bağlamda iOS 11.3 sürümü eski model iPhone’lara ilaç gibi geldi.

Bu videomuzda iOS 11.3 yüklü iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus ve iPhone X modellerini karşılaştırdık.

İyi seyirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Merhabalar , videoda pili değiştirdiğinizi söylediniz.Daha önceki paylaşımlarınızda bir üründen bahsetmişdiniz deji diye ordan mı tedarik ettiniz yine yoksa farklı bir yerden mi ? tavsiyede bulunabilirmisiniz ?

  2. Gelen son sürümlerle Apple ın daha öncesinde kasıtlı olarak cihazları yavaşlattığına kesin olarak ikna olmuş bulunmaktayım. Dün apple watch um için 4.3 sürümü yükledikten sonra watch taki takılmaların %80 azaldığını görüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz acaba?

    • Bunun açıklamasını gerek podcast’lerimizde gerek sitemizde gerekse YouTube kanalımızda defalarca yaptık. Artık kabak tadı veren ‘Kasıtlı’ olarak yavaşlatma söylemi klişe bir komplo teorisinden ibaret.

      Apple, bataryası eskiyen sürümlerin performansını neden düşürdüğünü detaylı bir şekilde açıkladı. Gelen tepkiler üzerine de iOS 11.3 sürümünde verimlilik ya da performans seçeneğini opsiyonel hale getirdi.

      Her büyük güncelleme sonrası ilk başlarda bazı yavaşlamalar olabilir, daha sonra gelen yamalarla bu sorunlar düzeltilir ve işletim sistemi daha kararlı bir hale gelir. Yazılım geliştirmenin doğal süreci budur. Siz de yeni güncellemeyle cihazınızın daha performanslı hale geldiğini söylüyorsunuz. Kasıtlı yavaşlatmak isteyen bir firma neden böyle bir şey yapsın? Yıllar boyu ‘stabilite’ ve ‘kararlılık’ sıfatlarını müşterisine satan, 5 yıl önceki cihazlarına bile güncel işletim sistemini indirilebilir kılan bir firmanın ‘kasıtlı’ olarak yavaşlatma yapması ne kadar mantıklı? Bu mantığın altında “daha fazla yeni cihaz satmak” gibi hiçbir somut dayanağı olmayan, sığ bir düşünce mi yatıyor bilmiyorum ama o zaman güncel işletim sistemini eski cihazlar için sunmaz olur biterdi.

      Sadece Apple’da değil, diğer firmaların telefonlarında olduğu gibi her yeni telefon çıktığında insanlar elindeki ne olursa olsun “en iyisine, en yenisine” sahip olmak isteyecekler. Bu nedenle yavaşlatalım, bozalım, insanları çıldırtalım vb. gibi aksiyonlara gerek yok. Aksine bu, firma aleyhine bir hareket olur. Apple gibi pazarlama dahilerinin çalıştığı bir şirkette böyle aptalca bir hareket yapacaklarını düşünmüyorum.

      • Katilmiyorum iphone6plus cihazimin pil kisminda maksimum kapasite %82 yaziyor ve en yuksek performans yeterliligi saglaniyor yaziyor ancak 11.2.6 da cihaz kulanilamayacak hale gelmisti iphonelarda pahali oldugu icin yeni android cihaz bakiniyorduk ancak 11.3 ile performans acayip iyilesti yeni cihaz almaktan vazgectim, pilden kaynakli performansim kisilmamis bunu apple kendi yazilimi ile soyluyor pil bahane edilip kisiyorlar foyalari aciga cikinca durumu toparlamaya calistilar

        • Yeni güncellemeyle birlikte telefonunuzun hızlandığını söylüyorsunuz. Söylediğiniz gibi bir durum söz konusuyla neden tekrar hızlandırsınlar?

          Pil konusunun teknik detaylarına bakmanızı tavsiye ederim. Defalarca anlattık ama boyalı basının tık uğruna abartılı süslemelerine inanmak isteyenler için tekrar özet geçelim:

          Bu durum sadece Apple için değil, lithium-ion kullanan tüm cihazlar için geçerli. Apple da, Samsung da, Huawei de lithium ion pillerinin bir süre sonra sıkıntı çıkarmalarından şikayetçi. Diğer Android cihazlarda bir süre sonra aniden kapanmalar, patlamalar, bozulmalar oluyorken Apple, telefonların daha uzun ömürlü kullanılabilmesi için kendince böyle bir çözüm bulmuş. Apple’ın bu konudaki ayıbı bunu kullanıcılarına haber vermeden yapmalarıydı, onu da iOS 11.3 ile getirdikleri opsiyonlar ile çözdüler.

  3. Peki deji bataryalarinin 2 versiyonu var biri orjinal degerde digeri 2200 mah. Yuksek olani tercih edersek bir problem olabilirmi videodada yer alan 6 plusta pili servise gosterin uyarisi bu sebepten olabilirmi?

  4. Iphone 8 plus IOS 11.1.2 kullanıyorum ve bunu bilinçli yapıyorum.Update etmeye çekiniyorum.Her update telefonu yavaşlatıyor çünkü.Sizce gereksiz mi bu düşüncem? Çünkü geekbench test sonuçlarına göre bir yavaşlama söz konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz