Ana Sayfa Haberler iOS için Amazon Alexa Artık Sesle Kontrol Edilebiliyor

iOS için Amazon Alexa Artık Sesle Kontrol Edilebiliyor

iOS cihazlar için Amazon Alexa'ya sesli kontrol özelliği geldi. Detaylar haberimizde...

0

Amazon bugün, iOS platformu kullanıcıları için Alexa uygulamasına kayda değer bir güncelleme verdi. Verilen güncelleme ile kullanıcılar, akıllı ev aksesuarlarını kontrol etmek, sorular sormak ve çok daha fazlasını yapabilmek için Alexa sanal asistanını artık doğrudan ses ile kontrol edebiliyorlar.

Amazon, Alexa uygulaması için böyle bir güncellemeyi yayınlayacağının sözünü bu yılın başında vermişti. Nitekim şirket, iOS kullanıcılarının ses ile Alexa’yı kontrol edebilmelerinin önünü yayınladığı güncelleme ile kısa süre içerisinde açmış oldu. Amazon Alexa’nın sesli ile kontrol edilmesi şimdiye kadar yalnızca Android cihazlar ile sınırlıydı.

Amazon Alexa için iOS Tarafında Halen Pürüzler Var

iOS için Alexa uygulamasına ses kontrolünün eklenmesi Amazon’un sanal asistanını mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir tutmak istemesinin bir parçası. Yine de iOS için Alexa’nın en büyük sorunu Siri gibi kullanılamıyor olması. Kullanıcıların Amazon Alexa’yı etkinleştirmek için seslenmeleri yeterli olmuyor, bunun yerine uygulamayı açmak zorundalar. Zaten Apple’ın Siri karşısında Alexa’nın sanal asistanına hiçbir zaman böyle bir şans vermesi beklenmiyor.

Amazon uygulaması üzerinden kullanıcılar Alexa ile soru-cevap yapabiliyor, akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyor, müzik çalma ve çok daha fazlasına erişebiliyorlar.

Amazon Alexa uygulaması App Store’da mevcut ancak Türkiye için henüz kullanılabilir değil. Amazon’un yakın gelecekte Türkiye pazarına girmesi ile uygulamasına Türkçe dil desteğini vermesini ve Türk kullanıcılar için de kullanıma sunmasını bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz