Ana Sayfa TV tvOS 12 Public Beta 2 Yayınlandı

tvOS 12 Public Beta 2 Yayınlandı

1
tvOS 12 Public Beta

Apple, Beta Yazılım Programı kullanıcıları için tvOS 12’nin ikinci halka açık beta sürümünü yayınladı. tvOS 12 Public Beta 2, ilk public betanın yayınlanmasından on bir gün sonra yayınlanmış oldu.

Daha önce, oldukça karmaşık olan yazılım güncelleme yapısı nedeniyle sadece iOS ve macOS için public beta güncellemesi yayınlanıyordu. Apple, tvOS 12 ile Apple TV platformunu da Beta Yazılım Programı’na dahil etti.

tvOS 12 Public Beta 2, tvOS 12 için yayınlanan üçüncü geliştirici betasına karşılık geliyor. Apple geliştiricileri, yeni iOS, tvOS, macOS ve watchOS sürümlerinin betalarını 4 Haziran’daki WWDC 2018’de tanıtılmasından bu yana kullanabiliyorlar.

Kullanıcılar, tvOS 12 Public Beta 2’yi Apple TV 4K veya 4. nesil Apple TV’ye yükleyebilmek için bir USB-C kablosu ile cihazlarını bir bilgisayara bağlayarak ve iTunes’i kullanarak güncellemeyi yükleyebilirler. Bunun için tvOS 12 Public Beta için uygun olan konfigürasyon profilini Beta Yazılım Programı’ndan indirmek ve Apple TV’ye eklemek gerekiyor.

tvOS 12 Yenilikleri

tvOS 12 ile Apple TV, hem Dolby Vision hem Dolby Atmos onaylı tek çevrimiçi oynatıcı haline gelecek ve Apple TV’nin sağladığı sinema deneyimini yeni bir seviyeye çıkaracak. Apple, iTunes’in Dolby Atmos destekli fimlerin büyük bir koleksiyonuna ev sahipliği yapacağını söylüyor.

tvOS 12 sayesinde Apple Zero sign-on olanağı sağlanarak kimlik doğrulama işlemini daha da kolay hale gelirken, Apple TV kullanıcının geniş bant ağını algılayabilecek ve aboneliği üzerinden aldığı desteklenen tüm uygulamalarda hiçbir şey yazmaya gerek kalmadan otomatik olarak oturum açabilecek.

Apple TV kullanıcılarının favorisi havadan çekilmiş görüntülerden oluşan ekran koruyucularına tvOS 12 ile daha da yükseklerden çekilmiş görüntüler ekleniyor.  tvOS 12, Apple TV’ye Otomatik Doldurma ile iPhone ve iPad’de kayıtlı parolaları güvenli bir şekilde girebilecek, Apple TV Remote anahtarı iOS 12 ile iPhone ve iPad’in Denetim Merkezi’ne eklenebilecek, Control4, Crestron ve Savant gibi ev kontrol sistemleri, sesli arama ve kontrol için Siri’yi kullanmak dahil olmak üzere Apple TV’yi kontrol etmek için artık kullanılabilecek.

tvOS 12, şu anda kayıtlı Apple geliştiricileri ve Beta Yazılım Programı kullanıcıları için test amaçlı kullanılabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz