Ana Sayfa Apple Apple’ın Sağlık Kayıtları Özelliğinin Kullanım Alanı Genişliyor!

Apple’ın Sağlık Kayıtları Özelliğinin Kullanım Alanı Genişliyor!

0
Apple Sağlık Kayıtları Özelliği

iOS 11.3’te tanıtılan Apple’ın Sağlık Kayıtları özelliğinin kullanım alanı genişliyor. Sağlık Kayıtları özelliği, iOS kullanıcılarının tıbbi verilerine ABD’deki 75’den fazla farklı hastanenin ve tıbbi hizmet sağlayıcısının erişebilmesi sağlanıyor.

Apple, iPhone’da Sağlık Kayıtları özelliğini destekleyen sağlık kurumlarının listesini ONC 2. İşbirliği Forumu öncesi güncelledi.

Sağlık Kayıtları özelliği ilk olarak bu yılın başında piyasaya sürüldüğünde 12 hastanenin ve tıbbi hizmet sağlayıcısı işbirliğinde kullanılabiliyordu. Son genişlemeyle birlikte, Sağlık Kayıtları özelliği 75’den fazla sağlık çalışanı, hastane ve sağlık kurumu tarafından kullanılmaya başlandı.

iOS kullanıcılarının sağlık kayıt verileri Sağlık uygulamasına kaydediliyor. Birden fazla sağlık hizmeti sağlayıcısı Sağlık Kayıtları özelliği sayesinde hastaların tüm bilgilerine tek bir yerden kolayca erişebiliyor.

Apple’ın Klinik ve Sağlık Birimi’nin yöneticisi Ricky Bloomfield’a göre, Apple’ın Sağlık uygulaması daha iyi veri paylaşımı standartları sunmak için geliştirilen Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) standardının “Argonaut” uygulamasını kullanıyor.

FHIR henüz test aşamasında ve yıl sonuna kadar kullanılabilir olup olmayacağı net değil ancak Apple’ın desteği ile FHIR’ın tıpçılar tarafından yaygın şekilde benimsenmesi söz konusu olabilir.

iOS 11.3 Sağlık Kayıtları Özelliği

Sağlık uygulamasındaki Sağlık Kayıtları özelliği, verileri toplamak ve bir kullanıcının cihazında doğru şekilde görüntülemek için FHIR’ı kullanarak iş ortağı sistemlerine bağlanmak üzere geliştirildi.

Sağlık Kayıtları, alerjileri, hayati belirtileri, bağışıklıkları, ilaçları, laboratuarları, prosedürleri ve daha fazlasını içeren bilgileri göstermek için tasarlandı. Tüm Apple hizmetlerinde ve özelliklerinde olduğu gibi, bu özellik için de gizlilik konusu büyük öneme sahip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz