Ana Sayfa Aksesuar Apple’ın 3.5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü İki Yıldır Yok Satıyor!

Apple’ın 3.5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü İki Yıldır Yok Satıyor!

0

Sizce Apple’ın varsayılan olarak belirli iPhone’ların kutusunda yer verdiği 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü ne kadar popüler olabilir? Hemen söyleyelim; tahminlerinizden de öte bir seviyede, oldukça popüler. En azından son gelen bir rapor bunu gösteriyor.

Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile başlayan 3.5 mm kulaklık girişini kaldırma girişimini MacBook ve MacBook Pro ile desteklemesi büyük tepki çekmişti.

Apple, aldığı agresif karar sonrası iPhone’ların kutusuna 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünü dahil ederek bir nebze de olsa kullanıcı tepkisini düşürmeyi hedefledi. Bu işe yaradı mı bilinmez, ancak kararın şirketin gelirlerine yansımasının olumlu olduğu görülüyor.

3.5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü Yok Satıyor

3.5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü

Apple’ın iPhone’larında yaptığı bu büyük değişim sonrası ilginç bir detay ortaya çıktı. Teknoloji devinin 3.5 mm kulaklık jakı adaptörünün son iki yıldır Best Buy’ın en çok satan Apple ürünü olduğu raporlarla doğrulanıyor. Bilmeyenler için Best Buy, ABD merkezli uluslararası elektronik eşya perakende zinciri.

Ceros’dan gelen bir raporda, Apple’ın en çok satan ürününün (tüm Apple cihazları ve aksesuarları dahil) gerçekten de 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü olduğu görülüyor.

Spesifik olarak, özellikle son iki yıldır 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü ve 1 metrelik USB-C kablosun Best Buy’daki en popüler Apple markalı ürün konumunda.

Best Buy 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü

Apple’ın bu yılki iPhone’larında USB-C güç adaptörüne geçiş yapmasının USB-C – Lightning kablosunun satışlarını artırması bekleniyor. Bununla birlikte, Apple’ın bu yıldan itibaren yeni iPhone’larının kutusunda 3.5 mm kulaklık jakı adaptörüne yer vermeyeceği iddia ediliyor. Bunun da kulaklık jakı adaptörünün satışlarını artıracağı üzerinde duruluyor.

3.5 mm kulaklık jakı dışında Best Buy’da diğer en çok satan Apple markalı cihazlar, hizmetler ve aksesuarların listesi ise aşağıdaki gibi.

En Çok Satan Apple Ürünleri


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz