Ana Sayfa App Store App Store’daki Uygulamalara Gizlilik Politikası Şartı Geldi!

App Store’daki Uygulamalara Gizlilik Politikası Şartı Geldi!

0
App Store

Apple, App Store’daki tüm uygulamalara ve güncellemelerine 3 Ekim’den itibaren gizlilik politikası eklemeyi şart koşacak. Yapılan değişiklik test amaçlı beta sürüm olarak TestFlight’ta yer alan uygulamalar için de geçerli olacak.

Apple hali hazırda abonelik sunan, Apple Pay kabul eden ya da HomeKit, HealthKit ve CareKit gibi hizmetleri kullanan ve kişisel bilgilere erişen uygulamalar için gizlilik politikasının sunulmasını şart koşuyor.

App Store yönergelerinde yapılan güncelleme ile herhangi bir şekilde veri paylaşmayan temel uygulamalar dahil bütün uygulamalara bu şart geliyor.

App Store'daki uygulamalara Ekim'de gizlilik politikası şart koşulacak!

App Store Connect için Gereken Değişiklikler Nasıl Yapılır?

1) App Store Connect uygulamasını açın ve uygulamalarınız kısmına gelin.

2) Uygulama hakkında kısmına gelin.

3) Sağ üst köşede gizlilik politikası bağlantınızı ya da direkt olarak metin ekleyin.

4) Kaydedin.

TestFlight için Gereken Değişiklik Nasıl Yapılır?

1) App Store Connect uygulamasını açın ve uygulamalarınız kısmına gelin.

2) TestFlight’ın altındaki Test Bilgisi’ne tıklayın.

3) iOS uygulaması için gizlilik politikası bağlantınızı ekleyin ya da direkt olarak metin ekleyin.

4) Kaydedin.

Apple, App Store gözden geçirme kılavuzunda gizlilik politikası konusundaki gereksinimlerini “Bölüm 5.1.1″de açıklıyor.

  • Tüm uygulamalar, App Store Connect meta veri alanında kendi gizlilik politikalarına ve uygulama içinde kolayca erişilebilir bir şekilde bir bağlantı içermelidir. Gizlilik politikası açık ve net bir şekilde olmalıdır.
  • Uygulamanın ya da hizmetin verileri nasıl topladığı, bu verilerin tüm kullanımları belirlenmeli ve açıklanmalı.
  • Uygulamanın kullanıcı verilerini (belirtilen yönergelere uygun olarak) paylaştığı herhangi bir üçüncü tarafın -analitik araçlar, reklam ağları ve üçüncü taraf SDK’larının yanı sıra, kullanıcıya erişebilecek herhangi bir ebeveyn, yan kuruluş veya diğer ilgili kuruluşlar gibi- olduğunu doğrulayınız. Veriler, uygulamanın gizlilik politikasında belirtilen ve bu adımların gerektirdiği kullanıcı verilerinin aynı veya eşit korunmasını sağlayacaktır.
  • Veri saklama ve silme politikalarını belirtin ve kullanıcının bunu nasıl iptal edeceğini ve kullanıcının verilerini nasıl silebileceğini açıklayınız.

Geliştiricilerin bu şartları yerine getirmemeleri durumunda App Store’daki uygulamaların geçici veya kalıcı olarak kaldırılması sorunuyla karşılaşabileceklerini belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz