Ana Sayfa App Store Apple, Uygulama Aboneliklerinin Faydalarını Gösteren Bir Video Paylaştı

Apple, Uygulama Aboneliklerinin Faydalarını Gösteren Bir Video Paylaştı

0
App Store Uygulama Abonelikleri

Apple, geliştirici web sitesinde, uygulama aboneliklerinin faydalarını gösteren bir video paylaştı. Aslında video, uygulamaların ödeme yöntemi olarak App Store aboneliklerini kullanmalarının avantajlarını gösteren bir analiz videosu.

Video, Elevate, Dropbox, Calm ve Bumble’ın geliştiricilerine ve bu uygulamaların abonelik döngüsü boyunca değer sağlamaya devam ederek mükemmel müşteri deneyimleri yarattıklarına odaklanıyor.

Videoda, Elevate geliştiricisi Jesse Germinario’nun sözüne yer veriliyor. Germinario, “bir kullanıcının değerinin yalnızca tek bir şeyi zamanında satın alması değil, aslında gelişen bir şeyi satın almasındadır…” diyor.

Calm’ın geliştiricisi Tyler Sheaffer ise “Abonelik işindeyseniz, teşvikleriniz aslında müşterilerinizle mükemmel bir şekilde uyumludur, çünkü aboneliği devam ettirmek için üründen değer elde etmeye devam etmeleri gerekir. Bu da uygulamayı daha iyi yapmaya devam etmeniz gerektiği anlamına gelir…” diyor.

Apple’ın geliştiricileri uygulama aboneliklerine yönlendirme çabasının elbetteki önemli bir nedeni var. Geçtiğimiz ay Business Insider, Nisan 2017’de yapılan gizli bir toplantıyı ifşa etmiş ve toplantı hakkındaki ayrıntıları paylaşmıştı. Toplantıda, Apple’ın 30’dan fazla yazılım geliştiricisine ev sahipliği yaptığı ve geliştiricileri abonelikli ödeme modellerini kullanmaya teşvik ettiği öne sürülmüştü.

Apple, toplantıya katılan geliştiricilere, uygulama modelinin değiştiğini söyledi. Apple’a göre, toplam uygulama satışlarının yalnızca yüzde 15’ini temsil eden ücretli uygulamaların sayısı artık tükenme noktasında geldi. Apple, başarılı bir uygulama için abonelikli ödeme yöntemini kullanılmasının gerektiğine, tek seferlik satışlar yerine kullanıcılarla düzenli olarak etkileşim kurulması gerektiğine inanıyor.

Apple’ın uygulama abonelikleri hakkındaki videosu şirketin geliştirici web sitesinde izlenebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz