Ana Sayfa App Store iTunes ve App Store’a Cihaz Güven Puanı Geldi!

iTunes ve App Store’a Cihaz Güven Puanı Geldi!

0
Apple App Store

iTunes ve App Store’da cihaz güven puanı uygulamasına başlandı. iOS 12, tvOS 12 ve watchOS 5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple, iOS cihazlarında iTunes ve App Store gizlilik politikasında bazı sessiz değişiklikler yaptı.

iTunes ve App Store gizlilik politikasındaki yeni güncelleme Apple’ın sahtekarlığı tanımlamasına ve azaltmasına yardımcı olmak için bir cihaz güven puanı kullandığını gösteriyor.

Apple, cihaz güven skorunu hesaplamak için cihazın nasıl kullanıldığı hakkındaki bilgileri, alınan telefon arama sayısını ve e-posta sayısı da dahil olmak üzere satın alma işlemi yapılırken bir cihaz güven puanı hesabı yapıyor.

Skora göre cihaz güven uyarısı gösteriliyor. Bu uyarı, hem e-posta gönderilemeyen hem de telefon görüşmesi yapamayan hem iOS cihazlarda hem de Apple TV’de gösteriliyor.

Apple’ın telefon görüşmelerinin sayısını nasıl izlediği tam olarak belli değil. Bir kişinin e-postaları, cihaz kimliği için benzersiz cihaz tanımlayıcılarından daha iyi bir doğrulama sunuyor, ancak bu yöntem spam App Store hesapları, sahte incelemeler ve diğer benzeri aktivitelerde tam olarak beklenen sonucu veremeyebilir.

Apple’ın yakın zamanda iTunes Store ve Gizlilik sayfasını güncellediğinde cihaz güven puanı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. Dün itibariyle sayfada birkaç değişiklik daha yapıldı. Sayfadaki yeni bir bölümde Apple’ın cihaz bilgilerini ve konum bilgilerini sahteciliği önlemek için topladığı görülüyor.

Cupertino merkezli şirket, sahteciliği önlemek, sahte uygulama yorumlarının önüne geçmek için böyle bir adım attı ve başarı sağlanıp sağlanmadığını zamanala göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz