Ana Sayfa Apple Apple, Casus Çiplere İlişkin ABD Kongresi’ne Açıklama Yaptı

Apple, Casus Çiplere İlişkin ABD Kongresi’ne Açıklama Yaptı

0

Apple, iCloud sunucularında tespit edildiği ve Çin’a ait olduğu öne sürülen casus çiplerle ilgili ABD Kongresi’ne açıklama yaptı.

Apple‘ın güvenlik şefi Pazar günü ABD Kongresi’ne açıklama yaparak Çin tedarik zincirinin tehlike yarattığı konusunda hiçbir şüphelerinin olmadığını ve söz konusu iddiaları destekleyen herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Apple Casus Çipler Çin

Senato ve Ev Ticaret Komiteleri’ne gönderilen bir mektupta Bilgi Güvenliği Başkan Yardımcısı George Stathakopoulos, şirketin olayı tekrar tekrar soruşturduğunu yazdı. Stathakopoulos, Bloomberg’in iddia ettiği gibi Apple sunucularında casus Çin çiplerinin bulunduğunu gösteren herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Stathakopoulos, Apple’ın basın açıklamalarını hatırlatarak iddia edildiği gibi sunucularında casus çip bulunmadığını vurguladı. Ayrıca Apple’ın FBI ile temasta bulunduğunu yineledi.

Mektup, ABD Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Dairesi tarafından Cumartesi günü yayınlanan ve küçük çipleri keşfettiklerini reddeden şirketlerden şüphe etmek için hiçbir neden bulunmadığını belirten bir bildiriyi izliyor.

Apple ve Amazon’un Supermicro’dan tedarik ettikleri sunucu donanımlarına Çin istihbaratı tarafında mikroçipler yerleştirildiği iddia ediliyor. Şirketler tüm bu iddiaları reddetiyor. Şirketlerin savunması İngiltere’nin Ulusal Siber Güvenlik Ajansı tarafından da destekleniyor.

Üst düzey Apple yöneticileri iddiaların ilk ortaya atıldığı dönemde söz konusu raporları ve iddialar karşısında sessiz kaldılar, ancak sessizlik bozulmaya başlamış durumda.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz