Ana Sayfa Apple Apple 2018’in 4. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

Apple 2018’in 4. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

0
Apple 2018'in 4. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

Apple her yıl olduğu gibi finansal sonuçlarını bu ayın başında açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre en iyi geçen ay Eylül oldu.

iPhone Satışları

Firmanın verdiği rakamlara göre 46.889 milyon iPhone satıldı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde yapılan satış ile neredeyse aynı. Burada yapılan satışın hemen hemen 37.185 Milyar Dolar civarında olduğu belirtiliyor. Ancak önceki yıla göre kazanılan parada artış olduğu görülüyor. Bunun, cihaz başına elde edilen kar miktarının artmasından dolayı kaynaklandığı aktarılan notlar arasında.

iPad Satışları

Bu tarafta verilen satış rakamı, 9.699 milyon olarak karşımıza çıkıyor. 2017’nin aynı dönemi ile kıyaslandığında %6’lık bir küçülmenin olduğu görülmekte. Firma buradan 4.089 milyar gelir elde etmiş. Ancak yine geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman burada da %15 azalma olduğu görülüyor.

Mac Satışları

5.299 milyon Mac’in satıldığı belirtiliyor. Bu satışlarda da geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre %2’lik bir düşüşün olduğu aktarılıyor. Firmanın buradan ettiği gelir ise 7.411 milyar dolar olarak iletildi.

Diğer Ürünlerde Durum Ne?

Bilindiği üzere Apple’ın HomePod, AirPods ve Apple TV gibi ürünlerinin dahil olduğu “Diğer Ürünler” kategorisi de mevcut. Bu kategorideki ürünlerin satışının geçtiğimiz yıla kıyasla %31 civarında artarak ve 4,234 milyar dolar seviyesinde olduğu iletildi.

Servisler

Apple Music ve iCloud gibi dijital servislerdeki abone sayısının %17 artış gösterdiği ve $9.981 milyar dolar dolaylarında gelir elde elde edildiği dile getiriliyor.

Apple’ın bundan sonra finansal raporlarını açıklayacağı ancak adetsel olarak bilgi vermeyeceği ise eklenen notlar arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz