Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple sizden habersiz verilerinizi topluyor!

Apple sizden habersiz verilerinizi topluyor!

0

iOS kullanıcılarının hayatına 2012 yılında iOS ile birlikte giren Apple Maps, o tarihlerde yanlış yönlendirmeleri nedeni ile tartışılmıştı. Uygulama için gerekli altyapının bulunmaması nedeniyle Google Maps üzerinden veri topladığını belirten Apple önemli bir yeniliğe imza atacak.

WhatsApp Sticker’a Apple darbesi!

Apple Maps altyapısı tamamen yenileniyor!

Apple tarafından da doğrulanan bilgilere göre, şirketin kullanıcılarına sunmuş olduğu Haritalar uygulamasının verilerini kullanıcıların kullandığı çeşitli harita uygulamalarından topladığı belirtti. Fakat 2015 yılından bu zamana kadar harita verilerini oluşturmuş olduğu ekip ile toplamaya başlayan Apple, alanında en iyisi olmak istiyor.

Daha önceden de aktardığımız bilgilere göre teknoloji devi, Harita uygulaması için hummalı bir çalışma yürütüldüğü ortaya çıkmıştı. Yürütmüş olduğu çalışmalar dahilinde San Francisco ve Bay Area için yeni haritalandırma verileri sunulacağı duyurulmuştu. Daha sonrasında ise yıl sonuna doğru Kuzey Kaliforniya’nın da ekleneceği ifade edilmişti.

Bu durum hakkında yayınlanan verilere göre, şirketin Apple Maps için nihai hedefinin ise tamamen Apple tarafından toplanmış olan verilere geçiş yapmak ve harici veri sağlayıcılardan hizmet almamak olduğu ifade ediliyor. Böylece teknoloji devi artık üçüncü taraf uygulamalar üzerinden veri toplamayı bırakarak, altyapı sistemini baştan aşağıya yenileyecek.

apple

Apple İnternet Yazılım ve Servisleri sorumlusu Eddy Cue, 6 yıl önce başlayan Apple Harita macerasında yaşanan sorunlardan alınan derslerin altını çiziyor ve artık dünyanın en iyi harita uygulamasını inşa etmeye odaklandıklarını vurguluyor. Bunun için de şirketin kendi harita verisinin en başından inşa edilmesinin taşıdığı önem öne çıkıyor.

Yeni haritalama sistemi ile gelecek avantajlarından birisi de sistemin gerçek zamanlı olarak güncellenip düzeltilebilecek olması. Yeni altyapı ile mevcut sürümden çok daha hızlı bir şekilde gerekli müdahalelerin yapılması da mümkün olacak. Şirketin bu verileri ABD çapında Mac ProSSD sürücüler ve iPad ile birlikte GPSLiDAR sıralaması ve yüksek çözünürlüklü kameralar ile topladığını da belirtelim. Öte yandan, şirketin Google Haritalar kadar başarılı olması için diğer ülkelerde de bu çalışmayı gerçekleştirmesi gerekiyor. Yani ABD dışındaki kullanıcılar için yenilikler pek anlam ifade edemeyecek.

Gerçek zamanlı harita verileri için yayalar ve araçlardan veri toplanmaya başladı

Yukarıda da belirtiğimiz gibi söz konusu bu durum hakkında ilk somut adımları atan Apple, gerçek zamanlı harita verileri için yayalar ve araçlar ile veri toplamayı başladı. İlk olarak. İlk olarak Kaliforniya’da görülen ekipler sırt çantalarındaki kameralar ile veri topladığı gözlemlendi.

apple

TechCrunch‘a verdiği röportajda Cue, ayrıca mevcut Harita ve yeni Harita uygulamaları arasında temel farklılıklara da gözler önüne sermişti. Cue’nin açıklamasın göre; daha iyi yol ağları, daha fazla yaya bilgisi, beyzbol ve basketbol sahaları, çim, ağalar ve daha fazla detayla haritalar gerçek dünyaya çok daha benzer hale getirilecek. Arama özelliği de yenilenerek önceye göre çok daha ilgili sonuçlar sunulması sağlanacak. Navigasyon ve yaya yönlendirme için de önemli atılımlar sağlanacak. Park alanları ve bina detayları da yeniliklerden olacak.

Son olarak ise şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere doğrultusunda, ekipler Avrupa’nın çeşitli yerlerinde gerçek zamanlı harita verilerini de toplamaya başlayacağını da belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz