Ana Sayfa iPhone Siri üzerinden Google Asistan dönemi başladı!

Siri üzerinden Google Asistan dönemi başladı!

0
siri google asistan

iOS 12 ile birlikte Siri‘nin de işlevselliği arttı. Bu işlevsellik, Siri Kısayollar isimli özellik sayesinde gelişti. Belirttiğimiz özellik pek çok üçüncü parti uygulamada kısayollar için destek barındırması. Şimdi de kısayol özelliğine destek veren yeni uygulama ise Google Asistan oldu.

Apple, Yapay Zeka İle İlgili Bir Start-Up’ı Satın Aldı!

Google Asistan Siri üzerinden kullanılabilir oldu!

Google Asistan uygulamasının son güncellemesi, artık kısayolları destekliyor. Bunun sayesinde, Asistan’a erişmek için, Siri’yi kullanabilir ve sorunuzu belirtebilirsiniz. Tüm bu işlemler temelde Google Asistan üzerinden gerçekleşiyor. Bir bakımdan diğer tarayıcıları indirmek için Internet Explorer‘ı kullanmaya da benziyor diyebiliriz. Bu özelliği kullanabilmek için, kısayollar uygulamasından öncelikle ifadeyi kaydetmelisiniz.

siri google asistan

Google mühendisleri, bunun mümkün olduğunu anladıktan sonra muhtemelen gece gündüz çalışıp, uygulama desteğini getirdiler. Ancak her şey bekledikleri gibi ilerlemeyebilir. Apple, kendi uygulamaları üzerinden bir rakibe yönlendirme konusunda, çok da olumlu tavırlar takınmayabilir. Yani Apple’ın yakın zamanda bu özelliği devre dışı bırakmasını bekleyebiliriz.

Google’ın Asistan’ı birkaç konuda Apple’ın asistanından daha yetenekli sayılabilir. Örneğin konuşma tanımada daha iyi. Bu sayede, komutları anlama ve eller serbest metin yazmada daha başarılı bir işlem yürütüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz