Ana Sayfa Apple Apple, Bugün Tekelcilik Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkacak!

Apple, Bugün Tekelcilik Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkacak!

0
Apple, Bugün Tekelcilik Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkacak!

Geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk 1 trilyon dolar değerindeki şirketi olan ancak sonrasında değeri bu rakamın altına düşen Apple, tekelcilik ile suçlanıyor.

Firma her ne kadar artık dünyanın en büyük şirketi olmasa da oldukça büyük davalara giriyor. Bunlardan biri de App Store ve uygulama komisyonları hakkında.

Çeşitli kaynaklara göre sorun, Apple’ın burada yaptığı %30 civarındaki kesintiler. Zira eğer iOS için uygulama geliştiriyorsanız şirket, gelirinizin %30’unu komisyon olarak sizden kesiyor.

Hatırlanacağı üzere Apple daha öncesinde de ABD Yüksek Mahkemesinden bu davayı geri çekmelerini istemişti.

Firma aynı zamanda tekelcilik oluşturmadığını ve App Store’un bu noktada sadece bir aracı olduğunu aktarıyor.

Biraz daha geriye gidildiğinde davanın 2011 yılına dayandığı görülüyor. O dönemde açılan dava, Kaliforniya – Oakland’daki federal mahkeme tarafından düşürülmüştü. Ancak dava geçtiğimiz yıl tekrardan San Francisco 9. temyiz mahkemesi tarafından açıldı.

Firmanın bugün bu konu hakkında mahkemeye çıkması ve kendisini savunması bekleniyor. Davanın firma için oldukça fazla önem teşkil ettiği belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz