Ana Sayfa iPad Netflix, iPhone ve iPad İçin Abonelik Seçeneğini Kaldırdı

Netflix, iPhone ve iPad İçin Abonelik Seçeneğini Kaldırdı

1
Netflix, iPhone ve iPad İçin Abonelik Seçeneğini Kaldırdı

Dünyanın en büyük dizi – film servislerinden biri olan Netflix, iPhone ve iPad modellerinden abonelik başlatma seçeneğini kaldırdı.

Yeni abonelik başlatmak isteyen iOS kullanıcıları bundan sonra direkt olarak Netflix’in web sitesinden abone olabilecek.

Kasım ayında uygulanmaya başlanan değişiklik, şu an geçerli durumda. Değişikliğin Apple’ın yüksek sayılabilecek komisyon oranları yüzünden olabileceği aktarılıyor. Zira Apple, %30 komisyon alıyor.

Komisyon her ne kadar uzun vadeli aboneler için %15 olsa da abone sayısı itibariyle ciddi bir ücret ortaya çıkıyor. Benzer durum Spotify’da da yaşanmıştı. Spotify, yaptığı açıklamada Apple’ın bu şekilde herhangi bir şey üretmeden haksız gelir elde ettiğini belirtmişti.

Kullanıcılar bundan sonra servisin aboneliğini web sitesinden başlatabilecek. Aynı zamanda iptal süreci de web sitesi üzerinden işleyecek.

130 milyon civarında aboneye sahip servis, özel bir sıkıştırma yöntemi kullanmasına rağmen dünya internet trafiğinin %15’ini oluşturuyor. Reed Hastings tarafından kurulan şirket, 1997’de kurulduğunda işe DVD kiralayarak başlamıştı. Firma, şu an kiralamanın yanı sıra kendisine ait film ve dizilerini üretmekle iştigal ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz