Ana Sayfa Haberler Apple Watch’taki EKG Özelliği Bir Kişinin Daha Hayatını Kurtardı!

Apple Watch’taki EKG Özelliği Bir Kişinin Daha Hayatını Kurtardı!

0
Apple Watch'taki EKG Özelliği Bir Kişinin Daha Hayatını Kurtardı!

Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone modelleriyle beraber tanıtılan Apple Watch Series 4, bir kullanıcının daha hayatını kurtardı.

Apple‘ın insanlığa en büyük katkısının sağlık konusunda olacağını söylemiş olan Tim Cook, her geçen gün bu alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor.

En son örnek ise ABD’nin New Hampshire eyaletinde karşımıza çıkıyor. EKG özelliğine sahip Series 4 modelini kullanan Barry Maden isimli kullanıcı, saatinden kalp ritminin bozuk olabileceğine dair bir bildirim alıyor.

Aldığı bildirimden sonra sağlık kuruluşuna başvuran kullanıcıda Afib ismi verilen bir hastalık olduğu ortaya çıkıyor. Afib hastalığı kalbin kulakçıklarından kaynaklanıyor ve kalbin bu kısmında oldukça hızlı ve düzensiz bir elektrik aktivitesi oluşuyor. Normalde 60 ile 100 arasında atan kalp, bu hastalığa sahip insanlarda 120 ile 150 arasında atıyor.

Maden, saatin kendisini uyarmaması durumunda bu hastalığa sahip olduğunun farkına varamayacağını iletti.

EKG özelliğine sahip Series 4 modeli şu an için sadece ABD’de satışa sunuluyor. Saatin ABD fiyatı 399 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Tabi bu fiyata eyaletten eyalete değişen %10’a varan vergiyi de eklemeniz gerekiyor.

Ülkemizde 3.099 Türk Lirası fiyat etiketiyle satışta olan Series 4 modellerinde ise bu özellik aktif değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz