Ana Sayfa App Store Apple, Son 9 Yılda Geliştiricilere 120 Milyar Dolar Kazandırdı

Apple, Son 9 Yılda Geliştiricilere 120 Milyar Dolar Kazandırdı

0
Apple, Son 9 Yılda Geliştiricilere 120 Milyar Dolar Kazandırdı

10 Temmuz 2008 tarihinde açılan Apple’ın uygulama mağazası App Store, o tarihten bu yana geliştiricilere 120 milyar dolar kazandırdı.

Oyun bölümünün uygulama mağazasındaki en kazançlı bölüm olduğu aktarılıyor. Popülerliği; ücretsiz olarak sunulan seçkin oyunların, abonelik sisteminin ve uygulama içi satın almanın artırdığı belirtiliyor.

Her geçen yıl biraz daha kar eden firma, Cupertino’daki Apple Park’ta girişimcilik kampı açtı. Cupertino’da bulunan Apple Park’ta açılan girişimcilik kampı, gelişmekte olan uygulama sektörüne kadınları da dahil etme amacıyla kuruldu.

İlgili girişimcilik kampına katılacak katılımcılar, teknoloji laboratuvarlarına erişebilecek, firmanın mühendis ve uzmanlarıyla beraber çalışma imkanını elde edebilecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Apple; bu kampta teknoloji, tasarım ve App Store’da pazarlama konularında destek ve rehberlik de sağlıyor olacak.

Kampta her üç ayda bir oturum düzenlenecek ve her oturumda en fazla 20 uygulama şirketi kabul edilecek.

Programa kabul edilmek için şirketin kurucularından ya da yöneticilerinden en az birinin kadın olması ve ürün geliştirme ekibinde en az bir kadının olması gerekiyor. Ayrıca çalışan bir uygulama veya prototip olmalı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz