Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone XS Max, 12.9 inç iPad Pro ve Watch Series 4...

Apple, iPhone XS Max, 12.9 inç iPad Pro ve Watch Series 4 için 27 Mart Son Dedi!

0
Apple iPhone XS Max - 12.9 inç iPad Pro - Apple Watch Series 4

27 Mart’tan itibaren iPhone, iPad ve Apple Watch için uygulama geliştiricilerinin en sonki iOS ve watchOS SDK’lerini kullanmaları zorunluluğu geliyor. App Store’a gönderilen tüm yeni uygulamaların ve uygulama güncellemelerinin Apple’ın en büyük mobil ekranlarını desteklemesi gerekecek.

Apple, yeni ve güncellenmiş iOS uygulamalarının iOS 12.1 SDK veya sonraki sürümlerini kullanması gerektiğini ve 6.5 inç iPhone XS Max ve üçüncü nesil 12.9 inç iPad Pro’nun ekranlarını desteklemesi gerektiğini duyurdu. App Store için uygulamaya ait uygun ekran görüntülerinin de eklenmesi şartı bulunuyor.

watchOS geliştiricilerinin watchOS 5.1 SDK veya sonraki sürümlerini kullanmaları ve uygulamalarının Apple Watch Series 4’ü desteklemeleri şartı aranacak. En yeni Apple Watch modeli önceki tüm Watch modellerinden daha büyük bir uçtan uca ekrana sahip. Bu da Series 3 veya önceki Watch modelleri için geliştirilen uygulamaların Series 4’ün ekranına göre optimize edilmesi gerekiyor.

Apple’ın yaptığı bu duyuru, geliştiricilerin en yeni iOS cihazlarını ve Apple Watch modelini desteklemeye zorlamasından dolayı oldukça önemli. Aynı zamanda bazı geliştiriciler Apple’ın beklentisini karşılamaya değmeyeceğini düşünerek uygulamaları için güncellemeleri kesebilirler. Böyle de bir risk söz konusu.

Apple’ın 25 Mart’taki etkinliğinden sonra iOS 12.2 ve watchOS 5.2’yi piyasaya süreceği bildiriliyor. Şirketin özel etkinliğinde yeni servis veya servislerini duyurması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz