Ana Sayfa Aksesuar Yeni 2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods Karşılaştırması

Yeni 2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods Karşılaştırması

8
2. Nesil AirPods

Apple, dün, popüler kablosuz kulaklığı AirPods’un ikinci neslini piyasaya sürdü. Biz bu yazımızda 1. nesil ve 2. nesil AirPods’u karşı karşıya getirdik ve değişen, geliştirilen ve aynı kalan neler var bunları göstermeye çalıştık.

Apple, Yeni AirPods 2’yi Duyurdu! İşte Özellikleri ve Fiyatı

2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods: Fiyat

Apple’ın ilk nesil AirPods’u tek fiyat etiketine sahip olduğu için satın alması kolaydı. Ancak ikinci nesil AirPods ile bu durum değişti.

2. nesil AirPods Fiyatı

Yeni AirPods önceki nesile göre daha ucuz bir fiyat etiketiyle geliyor. İlk nesil AirPods, 1.199 TL fiyat etiketi ile satılıyordu. Kablosuz şarj kutusuz ikinci nesil AirPods’un fiyatı 1.099 TL olarak belirlenmiş. Tabii, kablosuz şarj kutulu ikinci nesil AirPods almak istediğinizde fiyat bir miktar değişiyor ve 1.399 TL’ye çıkıyor.

Kablosuz şarj kutulu ikinci nesil AirPods’u almanız durumunda daha sonra kablosuz şarj kutusunu satın alabiliyorsunuz. Bu durumda kablosuz şarj kutusuna 549 TL ödemeniz gerekecek.

Apple, yeni AirPods’u piyasaya sürmesinin ardından ilk nesil AirPods’u satıştan kaldırdı.

2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods: Tasarım

Eski AirPods ve Yeni AirPods

Apple’ın yeni AirPods’unun kablosuz şarj kutusunun önünde tek bir LED yer alıyor. Bu LED, AirPods’un şarj durumunu Qi uyumlu bir şarj matına yerleştirdiğinizde size basitçe söylüyor. İlk nesil AirPods’la birlikte gelen standart şarj kutusunda da LED ışık bulunuyordu, ancak kutunun içindeydi.

Bunun dışında AirPods’un her iki jenerasyonu da aynı boyut ve ağırlığa ve her ikisi de beyaz renk seçeneğine sahip.

2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods: İşlemci

Apple’ın ikinci nesil AirPods’u H1 adı verilen yeni bir özel işlemciyle geliyor ve ilk nesil AirPods’a W1 işlemcisi yer alıyor.

Her iki işlemci de kulaklıkların kesintisiz tek dokunuşla eşleştirilmesini saplıyor, ancak Apple H1 işlemcisi yeni AirPods’un 1.5 kata kadar daha hızlı aramalara bağlanmasına izin veriyor ve iPhone’lar ve iPad’ler gibi cihazlarla daha istikrarlı bir kablosuz bağlantı sağlıyor. Aktif cihazlar arasında geçiş yaparken tüm bunları iki kat daha hızlı yapıyor.

Ek olarak, H1 işlemcisi yüzde 30’a kadar daha az gecikme süresi sağlıyor. Bu, oyun sırasında ekran olayları ve beraberindeki sesler arasında daha az gecikme yaşanması anlamına geliyor.

2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods: Siri

AirPods 2 Hey Siri

Yeni AirPods’un ana özelliklerinden biri Apple’ın yeni H1 işlemcisi sayesinde “Hey Siri” diye seslenmesini desteklemesi.

Birinci nesil AirPods’da kişisel asistanla konuşmadan önce kulaklıklara iki kez dokunulması gerekiyordu, ancak yeni modelde sesli komutlar yeterli. “Hey Siri” demeniz Siri’nin etkinleşmesini sağlıyor ve dilediğiniz komutu verebiliyorsunuz.

2. Nesil AirPods ve 1. Nesil AirPods: Pil Ömrü

Apple’ın yeni AirPods’u 5 saatlik pil ömrü ve kablosuz şarj kutusuyla 24 saat ilave pil ömrü sunuyor. Genel olarak ilk nesil AirPods’a benzer bir pil ömrü söz konusu. Apple’a göre, ikinci nesil AirPods H1 çipi sayesinde yüzde 50 daha fazla konuşma süresi sunuyor.

Başka bir deyişle, yeni AirPods, önceki nesildeki iki saate kıyasla tek şarjla üç saate kadar konuşma süresi sağlıyor.

Özetle

Apple’ın ikinci nesil AirPods’u, ilk nesle göre büyük yenilikler ve geliştirmeler sunmuyor. Görünüşe göre şirket, kablosuz kulaklıkta başlattığı büyük devrimi 2020 yılında sürdürme niyetinde. Üçüncü nesil AirPods’un sağlık durumunu izleme, gürültü azaltma, su geçirmezlik gibi üst düzey geliştirmelerle gelmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, “Hey Siri” özelliği ve kablosuz şarj özelliği gibi yeni özellikler aslında önemli yenilikler, ancak bunlar bir kesimi ikna etmemiş olabilir. Eğer durum buysa ikinci nesil AirPods’u ilk nesle göre daha uygun fiyat seçeneği ile kablosuz şarj kutusuz satın alabilirsiniz. Elbetteki ilk nesil AirPods’a sahipseniz ikinci nesil AirPods’u satın almanız için çok bir nedeninizin olmadığını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

  1. Kablosuz sarj cihazini kullanan cok yok 2. Nesil airpods ve kablosuz sarji olmayan kutuyla devam edebilirsiniz . Airpods kontrol edin aldiginizda bazi firmalar 2. Nesil diye 1. Nesili satmaya calisiyorlar

  2. amazondan 2. nesil airpods aldım ve görselde kablosuz şarj kutusu olduğu halde bana eski kutusunda geldi ama seri numarasını kontrol ettiğimde kulaklıklar 2. nesil ama kutusunda ledi içinde yani bu ürün iki çeşit olarak mı satılıyor yoksa kazıklandım mı anlayamadım şikayet yorumu da yazdım fakat bana seri numarasından kontrol edebileceğimi söylediler. ayrıca ledli kutu görselini kaldırmışlar ve bir başkası da aynı şeyi başta benim gibi düşündüğünü ama ürünün iki farklı kutu seçeneğiyle satıldığını alanların dikkat etmesi gerektiğini yazmış ben açıkçası apple sayfasında böyle bir şeye rastlamadım. bu yüzden bunların hepsi kurmaca mı yoksa ürün gerçekten dürüstçe mi gönderilmiş anlayamadım bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. iade etme ihtimaline karşı ürünü de kullanmıyorum. ne yapacağımı bilemedim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz