Ana Sayfa Haberler Apple, abonelik onayı için yeni bir adım ekledi

Apple, abonelik onayı için yeni bir adım ekledi

0

Apple, kullanıcıların istemeyerek abone olmalarını engellemek amacıyla App Store‘a yeni bir adım ekledi. Bundan sonra App Store üzerinden bir abonelik satın almak istediğinizde yeni bir aboneliği onayla penceresi çıkacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/10/app-store-ile-ilgili-ilginc-bir-analiz-yayinlandi/]

App Store için abonelik onay sistemi hizmette!

Bu değişiklik ilk olarak bir geliştirici olan David Barnard tarafından fark edildi. Buna göre kullanıcıların yanlışlıkla abone olmasını engellemek için Apple, kullanıcılara bir güvenlik adımı daha koydu. Dokunmatik kimlik doğrulaması yada Yüz kimliği doğrulaması adımından sonra artık aboneliğinizi onaylamanızı isteyen bir açılır pencere göreceksiniz. Söz konusu özellikte yazanlar şunlar: “Aboneliği onayla – Abonelik süresi sona ermeden en az bir gün önce Ayarlar’dan iptal edilmedikçe aboneliğiniz devam edecektir.

Ekrana Entegre Parmak İzi Sensörü

Kaza sonucu abonelik kayıtları, özellikte Touch ID özelliğine sahip iPhone kullanıcıları için büyük bir sorun oluşturuyordu. Bunun sebebi, kullanıcıların yanlışlıkla bir abonelik penceresine tıklamaları, bunu iptal etmek için ana sayfaya dönmek istediklerinde de TouchID’yi aktif hale getirmelerinden kaynaklanıyordu.

Şirket ayrıca, dolambaçlı yollardan abonelik satmaya çalışan uygulamalar için de önlem aldı. Buna göre geliştiriciler artık abonelik bedellerini ve diğer ayrıntıları açıkça belirtmek zorunda olacaklar. Buna uymayan uygulamalar, mağazadan kaldırılacaklar.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz