Ana Sayfa Apple MacOS için zararlı yazılımlar büyük artış gösterdi

MacOS için zararlı yazılımlar büyük artış gösterdi

0

Malwarebytes’ın yayınladığı son rapora göre MacOS için zararlı yazılımların sayısı kısa sürede büyük artış gösterdi. Bu rapora göre 2018’in dördüncü çeyreğinden, 2019’un ilk çeyreğine kadar zararlı yazılımlar yüzde 60 arttı.  Zararlı reklam yazılımları ise büyük bir sıçrama yaparak yüzde 200 artış gösterdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/24/macbook-klavye-sorunlari-kisa-sure-icerisinde-cozulecek/]

MacOS için zararlı yazılım tehlikesi

Malwarebytes’ın üç ayda bir yayınladığı “Siber Suç Taktikleri ve Teknikleri Raporu” geçtiğimiz gün yayınlandı. Raporda macOS işletim sistemine ayrı bir bölüm ayırıldı.

Tüm işletim sistemlerinin geneline bakıldığında, kripto ve fidye tabanlı zararlı yazılımlar ilk çeyrekte büyük bir düşüş gösterdi. Bunlara sebep olarak bitcoin madenciliğinin popülaritesini yitirmesi gösterildi.

Ayrıca genel olarak zararlı yazılımların indirilmesinde de büyük bir düşüş kaydedildi. Kullanıcıların geneli, Windows 10 içerisindeki dahili antivirüs programını aktif olarak tuttuğundan, zararlı yazılımlar bu programda yok edildi.

MacOS’e özgü zararlı yazılımlar ise 2019 birinci çeyrekte yüzde 62 artış gösterdi. Reklam tabanlı zararlı yazılımlar ise yüzde 201 artış göstererek büyük bir sıçrama yaşadı. Mac kullanıcıları için en büyük tehditin reklam tabanlı zararlı yazılımlar olduğu söylendi.

Bu yazılımlar yüklendiğinde, normalde reklam olmaması gereken alanlarda reklam gösteriyorlar ve kullanıcılar bundan büyük rahatsız duyuyorlar. Kötü niyetli kişiler ise bu reklamlar sayesinde maddi kazanç elde ediyorlar.

MacOS işletim sistemi ayrıca ilk çeyrekte bir çok server saldırısı, DDOS atağı ve açık kaynak kodlarının kötüye kullanılması sorunuyla karşı karşıya kaldı. Ancak buna rağmen Apple’ın işletim sisteminin, Windows 10’a nazaran daha güvenli olduğu belirtildi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/25/apple-teknik-servis-destegi-konusunda-birinci/]

Malwarebytes’ın söz konusu raporu 1 Ocak 2019 ile 31 Mart 2019 tarihlerini kapsamaktadır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz