Ana Sayfa Apple Apple, Intel için çok önemli bir ismi kendi saflarına kattı

Apple, Intel için çok önemli bir ismi kendi saflarına kattı

0
Apple'ın İlk 5G Destekli iPhone'unu 2020'de Görebiliriz!

Apple’ın Intel ve Qualcomm ile olan ilişkilerinin sahne arkasında bu hafta ortaya yeni detaylar çıktı. The Telegraph’ın yayınladığı rapora göre Apple, Intel için çok önemli bir ismi kendi saflarına kattı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/26/apple-uc-onemli-isim-ile-yollari-ayiriyor/]

Apple kendi 5G modemleri için çalısmaya devam ediyor

Sızan bir e-postaya atıfta bulunan rapora göre Apple, Şubat ayının başlarında Intel’in üst düzey ismi Umashankar Thyagarajan’ı göreve getirdi. Thyagarajan’ın Apple’da çalısmaya başladığı kendisinin LinkedIn profili sayesinde doğrulandı.

The Telegraph tarafından yayınlanan rapora göre, Intel’in yönetici kadrosundan Messay Amerga ve Abhay Joshi 2018 yılında uzun süredir şirkette görev alan Thyagarajan’ı 5G yonga konusunda Baş Proje Mühendisi olarak göreve getirdi. Thyagarajan Apple’da da kullanılacak olan XMM 8160 modem üzerine çalışıyordu.

Thyagarajan işlemci firmasında 8 senedir görev alıyordu ve şirketin özellikle mobil platform alanında önemli çalışmalarda bulunuyordu. Geçtiğimiz 3.5 yıl boyunca şirketin 5G proje mühendisliğinin “kıdemli direktörü” idi. Sonrasında 2018 yılında Baş Proje Mühendisi oldu.

Apple ise geçtiğimiz Şubat ayında Thyagarajan ile gizli bir anlaşma yaparak kendisi Apple’da göreve aldı. Thyagarajan’ın şirketinden ayrılmasına ve Apple’a geçmesine sebep olarak, şirketin 5G alanında başarısız olması ve geri planda kalması gösteriliyor.

Sonuçta işlemci dünyasının devi hem Baş Mühendisi’ni kaybetmesi, hem de Apple ile ilişkilerinin Qualcomm nedeniyle bozulması nedeniyle mobil piyasadan çekileceğini duyurdu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/26/intelin-piyasadan-cekilme-sebebi-apple-ve-qualcomm/]

Apple ise kendi 5G modemlerini üretebilmek için önemli bir adım daha atmış oldu. Apple’ın bu hızla devam etmesi halinde ancak 2024 yılında 5G modem üretebileceği ile ilgili bir haber yapmıştık.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/18/5g-iphone-cok-uzun-yillar-cikamayabilir/]

Ancak bu son hamle, işleri biraz erkene çekebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz