Ana Sayfa Apple Apple 1 trilyon dolar değeri tekrar aşmayı başardı

Apple 1 trilyon dolar değeri tekrar aşmayı başardı

0

Apple’ın bugün ikinci çeyrek kazanç beklentilerini açıklamasının ardından AAPL hisseleri yüzde 6 yükseldi ve Apple 1 trilyon dolar değerine tekrar ulaştı. 

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/01/2019-iphone-satislarinda-dev-dusus/]

Apple 1 trilyon dolar değeri yine aştı

AAPL hisseleri bu artışla beraber yaklaşık 1.0003.000.000.000 dolar değerine ulaşmış oldu. Tek bir hissenin fiyatı ise son artışla beraber 212.68 dolar oldu. Şirket hisseleri dün 200 dolar ile kapanmıştı, ancak Apple ikinci çeyrek beklentilerini açıkladı ve hisseler deyim yerindeyse uçuşa geçti.

Her ne kadar iPhone gelirleri yıllık yüzde 17 düşmüş olsa da, genel karlılık yükselmeye devam ediyor. iPhone satışları daha önce haberini yaptığımız gibi ilk çeyrekte yüzde 30 düştü. Ancak AirPods ve Apple Watch cihazların getirdiği karlılık, bunun dışında hizmetlerin getirdiği gelirler ve Tim Cook’un başarılı politikaları şirketin ikinci çeyrekte yüksek bir gelir elde edeceği tahminine neden oldu.

Apple’ın hizmetleri bu süreçte yüzde 16 büyüdü ve iPad son 6 yılın en yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Apple’ın yakın zamanda hizmetlerine Apple TV+ ve Apple Arcade’i de eklemesi ile birlikte hizmet gelirlerinin daha da artması bekleniyor.

Apple’ın giyilebilir teknolojiler kısmında da işler iyi gidiyor. AirPods ve Apple Watch satışları yükseliyor. Bununla ilgili detaylı haberi aşağıdan okumanız mümkün.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/01/apple-watch-ve-airpods-satis-rekoru-kirdi/]

Tabii ki hisse senetlerinin fiyatları sürekli olarak değişiyor. Apple, bundan önce bir kez daha 1 trilyon dolar değerine ulaştı fakat sonrasında bu değerin altına düştü. Apple’ın bir süre daha bu değerlerde kalması, sonra artı yönde hareketine devam etmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz