Ana Sayfa Apple Apple’ın merakla beklenen gözlüğü hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

Apple’ın merakla beklenen gözlüğü hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

0

Son zamanlarda Apple hakkında verdiği sızıntı bilgilerle tanınan Jon Prosser, Apple’ın uzun süredir konuşulan artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili bir bir video yayınladı.

Prosser, videoda bütün veri işlemenin iPhone üzerinden gerçekleştiğini, gözlüğün tıpkı ilk Apple Watch modelindeki gibi bilgileri kullanıcıya kablosuz bağlantı üzerinden gösteren bir aksesuar olduğunu açıkladı. Ayrıca verileri işleme konunda grafik ve işlem gücünü de iPhone’lardan alacak gözlüğün kutusunda kablosuz şarj için plastik bir stand ile geleceği tahmin ediliyor.

Bu sene piyasaya sürülen iPad Pro‘da bulunan ve tanıtılacak olan iPhone 12 Pro modellerinde de yer alacağı tahmin edilen LiDAR tarayıcı, gözlük çerçevelerinin sağ kısmında bulunduğunu vurgulayan Prosser, prototip modelinde bunun dışında herhangi bir kameranın yer almadığının altını çizdi.

“One more thing” olarak tanıtılabilir

Prosser’a göre Starboard isimli bir kullanıcı arayüzüyle çalışacak olan gözlüklerin her iki camından da bilgiler yer alabilecek. Ayrıca gözlüğün kontrolü el hareketleri veya gözlüğün çerçeveleri üzerinden gerçekleşecek. Ayrıca gözlükler üzerinden karekod okuma özelliği de bulunacak. Bahsedilen karekodların WWDC‘de iOS 14 ile tanıtılması beklenen Gobi uygulamasıyla uyumlu olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Gözlüğün “one more thing” benzeri bir şekilde duyurulacağınan inandığını söyleyen Prosser, çıkış tarihi olarak bu yılın son çeyreği veya önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde tanıtılıp; 2022’de satışa sunulmasının planladığı ancak Covid-19 salgını nedeniyle bu tarihin ertelenebileceğini söyledi.

Son olarak Prosser, gözlüğün 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa  sunulacağını açıkladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz