Ana Sayfa Haberler iPhone 12’nin OLED panellerini teslim almada sorun yaşanıyor

iPhone 12’nin OLED panellerini teslim almada sorun yaşanıyor

0

Çinli ekran üreticisi BOE‘nin, Apple’ın bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil iPhone modeli için beklenen OLED panellerini teslim edemediği bildirildi.

iPhone 12’nin OLED panellerini tedarik etme konusunda problem yaşanıyor

DDaily‘nin haberine göre, bu durum BOE’nin OLED kalite kontrol testlerini geçememesi nedeniyle yaşandı. Raporda testlerin ne zaman, nerede yapıldığı ve ‌iPhone 12‘nin üretimi ve lansmanı üzerinde önemli bir etkisi olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Apple’ın geçtiğimiz yılın Ağustos ayında BOE tarafından üretilen esnek OLED ekranlarını “agresif bir şekilde test ettiği” söylendi.

Dünyanın en büyük likit kristal ekran üreticileri arasında bulunan BOE, iPad ve MacBook‘lar için sıvı kristal ekranlar yapmaktadır. Ancak şirket her yıl büyüyen OLED ekran pazarında büyümek için odaklandı.

Apple’ın çeşitli bileşenler için ürün tedarikçi sayısını artırmasına rağmen, Samsung Display‘in bu yıl ‌iPhone modellerinde  kullanılacak OLED ekranların büyük çoğunluğunu tedarik etmesi bekleniyor.

Samsung, Apple’ın 2017 yılında tanıttığı ilk OLED ekranlı ‌iPhone‌ modeli olan ‌‌iPhone‌‌ X‘in özel ekran tedarikçisiydi. Sonraki yıl LG ikinci tedarikçi olarak geldi. BOE‘nin ise bu yıl tanıtılacak iPhone modelleri için tedarik zincirine eklendiği bildirildi.

Ming-Chi Kuo‘ya göre Apple, bu yıl içinde bir 5.4 inç, iki 6.1 inç ve bir 6.7 inç modeli olmak üzere OLED ekranlı dört iPhone modelini piyasaya sürmeyi planlıyor. Tanıtılacak bütün cihazların 5G’yi desteklemesi bekleniyor. Ayrıca iPad Pro veya ‌iPhone‌ 4 gibi daha düz kenarlı metal bir çerçeve içeren yeni bir tasarıma sahip olabileceği tahminler arasında bulunuyor.

BOE’nin dokunmatik panel üreticisi General Interface Solutions ile 5.4 inçlik ‌iPhone‌ modelini ürün tedarikçisi olmayı hedeflediği bildirilmişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz