Ana Sayfa Apple Apple’ın AR ve VR başlıkları konusunda yeni detaylara ulaşıldı

Apple’ın AR ve VR başlıkları konusunda yeni detaylara ulaşıldı

0

Apple’ın bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni AR ve VR başlıkları hakkında dikkat çekici detaylar ortaya çıkarıldı.

Apple, AR ve VR başlıkları üzerine hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor

Bloomberg’ten Mark Gurman tarafından yayınlanan yeni rapora göre Apple, aynı anda iki farklı ürün üzerinde çalışıyor. Raporda bu iki ürünle ilgili ekibin 2015’in sonlarında ekibini kurulmaya başladı. 1.000 kişilik güçlü bir mühendis grubundan oluşan ekibin VR ve AR segmentlerini yükseltmeyi amaçlayan iki ürün geliştirmeye başladı.

Gurman, raporunda N301 kod adlı ile yeni bir artırılmış gerçeklik kaskı üzerinde çalışmalar yapıldığını ve Oculus Quest ile benzer bir yapıya sahip. Ayrıca ARM temelini alacak donanımlar ile geliştirilen kaskın  ile geliştirildiği vurgulanıyor. Apple’ın bu kaskı hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik teknolojilerini bir arada kullanıldığı bir oyun dünyasına dahil etmeye çalıştığı görülüyor.

Apple’ın bu kask için App Store’a benzer yeni bir oyun mağazası oluşturacak. Ancak kask hakkında ne gibi planları olduğuyla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Raporda ayrıca Tim Cook’un yalnızca sanal gerçeklik teknolojisi kullanan bir ürün olmasını istemiyor. Cook’a bu konuda Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jonathan Ive da katıldığı belirtiyor. Bununla birlikte Bunu sağlamak için gerekli tasarımın hazırlanma konusunda yaşanan problemler nedeniyle Jonathan Ive’ın AR projesini geciktirdiğine dair iddialar da mevcut.

Apple, N301 ile birlikte N421 kod adlı artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gurman, gözlüğün en erken 2023 yılında satışa sunulacağını söylerken Jon Prosser bu konuyla önümüzdeki yılın son çeyreğinde veya 2022’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacağını söylemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz