Ana Sayfa Haberler iCloud Keychain, kullanıcıları sızdırılan şifreler konusunda uyaracak

iCloud Keychain, kullanıcıları sızdırılan şifreler konusunda uyaracak

0

Widget’lar, Uygulama Kütüphanesi ve gibi özelliklerle gelen iOS 14 ve iPadOS 14‘e iCloud Keychain için önemli geliştirmelerle barındıracak.

iCloud Keychain, kullanıcı parolalarının daha güvenli olmasını sağlayacak

iCloud Keychain, iCloud aracılığıyla farklı web sitelerinin ve uygulamaların bütün şifrelerinizi saklar ve senkronize edilmesini sağlıyor. iPhone veya iPad kullanıcıları, Ayarlar uygulamasında bulunan Parolalar kısmı üzerinden burada bulunan parolalara erişebiliyor.

Apple, iOS 14 ile kullanıcıların hesaplarını riske atabilecek şifreleri gösteren yeni bir “Güvenlik Önerileri” menüsü sunuyor. Bu kısımda tahmin edilmesi kolay ve web’de sızdırılması mümkün olan şifreler yer alıyor.

iCloud Keychain, orada kaydedilen her bir hesabın şifresinde ne gibi problemler bulunduğunu açıklığa kavuşturarak kullanıcıların daha güçlü şifreler oluşturması için bilgi sunuyor. Bu özelliklerin bir kısmı iOS 13’te yer alıyordu, ancak iOS 14 ile daha belirgin hâle geldi.

iOS 14’te iCloud Keychain ile gelen güvenlik uyarılarından bazı örnekler:

  • Bu parola bir dizi kullanıyor, “123”. Genel kalıpların kullanılması parolanın tahmin edilmesini kolaylaştırır.
  • Bu parolayı başka web sitelerinde de kullanıyorsunuz. Bu hesaplardan biri ele geçirilirse bu hesapla ilgili risk de artar.
  • Çoğu kişi tahmin edilmesi kolay olduğu için bu parolayı kullanıyor.

Apple’a göre, bu özellik ile artık kullanıcı şifrelerinin veri ihlaline karışıp karışmadığını da doğruluyor. Apple, iCloud Keychain geliştirmelerine ek olarak, geliştiricilerin popüler web siteleriyle uyumlu güçlü şifreleri desteklemelerine yardımcı olacak açık kaynaklı bir projeyi de duyurdu.

Şirket ayrıca Web Kimlik Doğrulama API’si aracılığıyla Safari’ye Touch ID ve Face ID desteği de ekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz