Ana Sayfa Haberler Apple Twitter hesabı sahte Bitcoin saldırısına uğradı

Apple Twitter hesabı sahte Bitcoin saldırısına uğradı

0

Resmi Apple Twitter hesabı, diğer önde gelen teknoloji hesaplarını hedefleyen bir sahte bitcoin kampanyasının bir parçası olarak saldırıya uğradı. Apple Twitter hesabı sahte bitcoin saldırısı sonrası neler oldu?

Apple Twitter hesabı sahte Bitcoin saldırısına uğradı

Birçok ünlünün hesabı hacklenirken, Apple’ın hesabından ise “Topluluğumuza geri dönüyoruz. Bitcoin’i destekliyoruz ve siz de inanmalısınız!” şeklinde sahte bir tweet atıldı. Mesajda bitcoini bir cüzdan adresine göndermek için cüzdan kodu verilirken, bu adrese gönderilen bitcoinlerin iki katının geri gönderileceği yazıyordu.

apple twitter hesabı sahte bitcoin

Apple ile birlikte Twitter, Tesla CEO’su Elon Musk, Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, Amazon CEO’su Jeff Bezos, ABD Demokratik başkan adayı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Barack Obama‘nın da aldatmaca kampanyasında ihlal edildiği anlaşıldı. Bitcoin dolandırıcılarının hedef aldığı diğer önemli rakamlar ve şirketler arasında Coinbase, Coindesk, Binance, Mike Bloomberg, Gemini, Kanye West, Uber ve Bitcoin de yer alıyor.

Bu hileli tweetler hızla kaldırılsa da, diğerleri silindikten sonra yeniden yayınlandı, bu da saldırganların bazı hesaplara hala erişebileceğini gösteriyor. Sosyal medyada dolaşan söylentiler, bir Twitter çalışanının hedef odaklı oltalama (spear phishing) operasyonunun bir parçası olarak başarılı bir şekilde hedeflendiğini gösterdi. Bu yöntem, bilgisayar korsanlarının iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunan hesaplara nasıl eriştiklerini de açıklıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz