Ana Sayfa Haberler 2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

0

2020, Apple’ı yılın büyük bir bölümünde çalışma şeklini değiştirmeye zorlasa da, Apple yine de son 12 ay boyunca bir sürü yeni ürününü tanıttı ve serisindeki çoğu cihazı yeniledi. Cihazlara ek olarak yeni yazılımlar yayınlandı.

2020’nin en iyi 5 Apple ürünü

Bu yıl 3 farklı etkinlik düzenleyen Apple, bu etkinliklerde tanıttığı ürünler dışında AirPods Max gibi yeni cihazlarını da sessiz sedasız web sitesinden paylaştı.

iPhone 12 serisinden M1 Mac’lere kadar geniş bir yeni ürün listesi olan Apple, bu yıl neler tanıtmış yakından bakalım.

Magic Keyboard

Mart 2020’de Apple, LiDAR tarayıcı ile güncellenmiş güncel kamera teknolojisine sahip yeni iPad Pro modellerini piyasaya sürdü. iPad Pro ile birlikte yeni Magic Keyboard’da tanıtıldı.

Apple daha önce iPad’leri için bir Smart Keyboard’a sahipti. Ancak Magic Keyboard, bugüne kadarki en iyi Apple tasarımı iPad klavyesi oldu Apple’ın Mac’lerinde kullanılan klavyeye benzer bir makas mekanizmalı klavyeye sahip olan klavye ilk kez dokunmatik yüzeyiyle karşımıza çıktı.

Dokunmatik yüzey iPad’i her zamankinden daha dizüstü bilgisayar benzeri hale getiriyor. Bu özellik dışında iPad’ler artık fareleri de destekliyor. Magic Keyboard ayrıca ekranın ayarlanmasına olanak tanıyan şık bir şamandıra tasarımına sahip.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

Magic Keyboard’ın tek dezavantajı ise fiyatı. Yurt dışında 300 dolar fiyatla satılan klavye, ülkemizde 2.999 TL fiyatla satışta bulunuyor.

iPad Air

Eylül 2020’de tanıtılan iPad Air, Apple’ın güç düğmesine yerleşik bir ‌Touch ID‌ parmak izi sensörüne sahip. Cihaz ayrıca daha ince çerçeveli bir ekrana ve güç düğmesine yerleşik Touch ID‘ye sahip ilk iPad olarak tarihe geçti.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

Ayrıca bu yıl A14 işlemcisi ile tanıtılan ilk Apple ürünü olan iPad Air, iPhone 12’den çok daha önce tanıtılmasına rağmen, telefonlarla birlikte piyasaya sürüldü. Yeni iPad Air modelleri ilk kez 5 farklı renk seçeneği ile geliyor.

Önceki nesil ‌iPad Air‌ modelleriyle karşılaştırıldığında, daraltılmış çerçeveli ‌iPad Pro‌ tarzı ekrana sahip ve A14 yongası, ‌Touch ID‌ ve yeni tasarımıyla 5.799 TL başlangıç fiyatına sahip.

iPhone 12

Apple, 5.4 inç iPhone mini, daha küçük cihazların hayranları için uzun yıllardır tasarlanan en küçük iPhone’u ve bugüne kadarki en büyük ‌iPhone‌ olan 6.7 inç iPhone 12 Pro Max dahil olmak üzere bu yıl dört yeni iPhone piyasaya sürdü.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

Yeni iPhone’ların tümü, ‌iPhone 6’dan bu yana gördüğümüz yuvarlatılmış kenarların dışına çıkarak köşeleri kare kesilmiş yeni ‌iPad‌ Pro tarzı tasarıma sahiptir.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

iPhone’ların tümü, LCD yerine OLED ekrana ve A14 işlemcisine sahip. Hepsinin harika kameraları var, ancak iPhone 12 Pro Max en üst düzey kamera kurulumuna sahip. Her iki Pro modeli de ilk olarak ‌iPad Pro’da tanıtılan LiDAR tarayıcı ile geliyor.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

‌iPhone 12‌ modelleri ayrıca, şarj cihazlarını ve manyetik aksesuarları takmak için kullanılan MagSafe adlı yeni bir teknolojiyle uyumlu hale getiren bir mıknatıs halkasıyla dikkat çekiyor. ‌MagSafe‌ ile iPhone’lar 15W’a kadar kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

M1 işlemcili Mac’ler

Haziran ayında WWDC’de Apple, kendi ürettiği ARM tabanlı yongaları üzerinde çalıştığını doğruladı ve Kasım ayında ilk Apple Silicon Mac’ler “M1” işlemcileriyle tanıtıldı. ‌M1‌ Mac‘ler, Apple’ın yıllar içinde Mac serisinde çıkardığı en heyecan verici yeni ürünler oldu.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

Piyasaya sürülmeden önce kimse ‌M1‌ Mac’lerden ne bekleyeceğini tam olarak bilmiyordu, ancak Apple inanılmaz performansıyla herkesi şaşırttı. Tek çekirdekli CPU hızları söz konusu olduğunda, ‌M1‌ Mac’ler piyasadaki diğer tüm Mac’leri geride bırakıyor ve çok çekirdekli performansta, Apple’ın bazı üst düzey masaüstü makinelerine denk performans sunuyor.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

AirPods Max

AirPods Max’i 2021’e kadar beklemiyorduk, ancak Apple yeni kablosuz kafa üstü kulaklığını Aralık ayı sürprizi olarak tanıttı. “AirPods Max” Apple’ın ilk kulak üstü kulaklıkları olarak kayıtlara geçti.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

‌AirPods Max‌, alüminyum kulak kapakları, ağ tarzı kulak yastıkları ve kafa bandına sahiptir ve birinci sınıf yapısı nedeniyle piyasadaki diğer birçok kulak üstü kulaklık seçeneklerinden daha ağır olsalar da, çoğu insan rahat bulduğunu belirtiyor.

2020 yılında tanıtılan en iyi 5 Apple ürünü

‌AirPods Max‌, hızlı eşleştirme, hızlı cihaz değiştirme ve geniş menzil gibi AirPod’lardan beklediğiniz tüm özelliklere, ayrıca Aktif Gürültü Engelleme, Uyarlanabilir EQ ve Uzamsal Ses‘e sahiptir. AirPods Max ayrıca 20 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Smart Case ile birlikte satılan AirPods Max ülkemizde 5.699 TL fiyatla satılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz