Ana Sayfa Apple MacBook’lara yüksek güç modu özelliği geliyor!

MacBook’lara yüksek güç modu özelliği geliyor!

0

macOS Monterey işletim sisteminin en son beta sürümünde, “yüksek güç modu” adlı bir özellikle ilgili bazı referanslar bulundu. 9to5Mac internet sitesi, söz konusu işlevin nasıl çalışabileceği konusunda detayları yayınladı.

Yüksek güç modu, MacBook kullanıcılarının enerji tasarrufu kısıtlamalarını göz ardı ederek maksimum performans elde etmelerini sağlayacak. Ancak bu moda geçince uygulamalar daha hızlı çalışacak olsa da pil ömrü azalabilir ve fan gürültüsü artabilir.

Henüz kesin bir ürün yok

Yüksek güç modu özelliği ilk olarak macOS Catalina 10.15.3 sürümünün kodunda Pro mod olarak görünmüştü. Fakat hiçbir zaman kullanıcılara sunulmadı. Bu modun amacı MacBook fişe takılı olsun ya da olmasın, CPU ve GPU‘nun en yüksek performansta çalışmasını sağlamak.

Yüksek güç modunun kullanıcılara ne zaman sunulacağı belli değil. 9to5Mac bu özelliğin, 2021 bitmeden tanıtılması beklenen M1X işlemcili yeni MacBook Pro‘lara özel olabileceğini söylüyor. Yani Apple bu özelliği sadece belirli Mac modellerinde sunabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz