Ana Sayfa App Store iPhone 13 üretimleri durabilir! Apple çip krizi yaşıyor

iPhone 13 üretimleri durabilir! Apple çip krizi yaşıyor

0

Küresel çip sıkıntısı, arabalar, grafik kartları ve oyun konsolları etkileyen, 2021’in büyük teknoloji hikayelerinden biri olmuştur. Tabi bu kapsamda akıllı telefonlar da büyük zarar gördü ve bazı Android markaları cihazlarını tanıtırken, sınırlı etkinlikler yaptı.

Bu olayları artık Apple tarafı da hissediyor. Bloomberg, Apple’ın çip sıkıntısı nedeniyle 2021’de iPhone 13 serisi üretim hedeflerini 10 milyon adet azaltabileceğini bildirdi.

Apple ne yapacak?

Apple, geleneksel olarak birçok akıllı telefon markasına kıyasla çok fazla satın alma gücüne sahip olduğundan, durum çip sıkıntısının ciddiyetini de gösteriyor. Yani Apple, gücünü çip sıkıntısını gidermeyecek şekilde kullanırsa, bu durum diğer Android üreticileri için sıkıntılı bir süreç olabilir.

Ezeli rakip Samsung ne yapıyor?

Çoğu teknoloji firması bu durumdan ötürü sıkıntı çekti, Samsung tarafı da bu olaylardan nasibini aldı elbet. The Elec’in geçen ay ki raporuna göre, Samsung mobil şefi TM Roh, adı açıklanmayan bir küresel çip üreticisinden çipleri güvence altına almak amacıyla bu yılın başlarında iki kez ABD’yi ziyaret etti.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz