Ana Sayfa Haberler Elon Musk, Apple’ın Twitter’da reklam sunmayı durduğunu iddia etti

Elon Musk, Apple’ın Twitter’da reklam sunmayı durduğunu iddia etti

0

Twitter CEO’su Elon Musk’a göre Apple, Twitter reklamlarını azalttı. Attığı tweet’te Musk, Apple’ın Twitter reklamlarını “çoğunlukla durdurduğunu” söyleyerek Apple’ın “konuşma özgürlüğünden” nefret edip etmediğini sordu.

Apple, Twitter reklamlarını durdurdu!

Musk, Apple’ın müşterileri etkileyen “tüm sansür eylemlerini yayınlaması” gerekip gerekmediğini soran bir anket yayınladı ve Apple’ın denetleme görüşmeleri yaptığı şirketlerden gelen içeriği retweetlemeye başladı. Ayrıca Epic Games’in Apple’ın bir App Store tekeli olduğunu öne süren 1984 parodi videosunu retweetledi.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri, eski ABD Başkanı Donald Trump’ınki gibi daha önce askıya alınmış ve yasaklanmış hesapları yeniden etkinleştirme ve denetleme yaklaşımı nedeniyle reklamverenler Twitter tabanlı reklam kampanyalarını geri çekiyor.

Musk, son birkaç hafta içinde Twitter çalışanlarının yarısından fazlasını, politika oluşturma ve içerik moderasyonundan sorumlu olanlar da dahil olmak üzere işten çıkarttı. Bu, özellikle hesap doğrulamayı da içeren 8 dolarlık Twitter Blue aboneliğinin yetersiz bir şekilde başlatılmasından sonra, reklamverenlerde sorunlara neden oldu. Twitter kullanıcıları, yüksek profilli hesapları ve şirketleri taklit etmek için 8 dolar ödeyebileceklerini fark etti ve bu da platformda kaosa yol açtı.

Geçen hafta, kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Media Matters, Twitter’ın en iyi 100 reklamverenin yarısını kaybettiğini öne süren bir rapor yayınladı. Bu reklamverenler 2020’de 2 milyar dolar ve 2022’de 750 milyon dolardan fazla reklam yatırımı yaptı. Bu nedenle Twitter, reklam gelirinde kayda değer kayıplarla karşı karşıya. AT&T, CNN, Dell, Allstate, DirecTV, HP, Nestle, Coca-Cola, Verizon, General Mills, Volkswagen, Wells Fargo ve diğer büyük şirketler artık Twitter reklamları yayınlamıyor.

Financial Times’a göre Musk, bazı markaların CEO’larını bizzat arayarak reklamcıları platformda kalmaya ikna etmeye çalıştı. Musk, Twitter reklamlarından çekilen şirketleri deyim yerindeyse azarlıyor. Bu durum da doğal olarak bazı şirketlerin, platformda “ifade özgürlüğü” ve “sivil tartışma”yı savunan Musk’la “daha fazla karşı karşıya gelmemek” için harcamaları en aza indirmesine yol açıyor.

App Store‌ müdürü Phil Schiller, platformu Musk’ın devralmasının ardından Twitter hesabını devre dışı bırakmıştı. Bu girişim herkes tarafından Apple yöneticilerinin Twitter’ın gittiği yönden memnun olmadığının bir işareti olarak görüldü. Geçtiğimiz cuma günü Elon Musk, Apple’ın ‌App Store‌ politikaları hakkında yorum yaparak Twitter’daki içerik sorunlu hale gelirse neler olabileceğine dair bazı bilgiler verdi. Musk, Apple’ın “ılımlılık taleplerinde bulunduğunu” doğruladı ve “Twitter’ı ‌App Store”dan kaldırmakla tehdit etti.

Twitter, izlediği politika nedeniyle Apple ve Google’ın kendi mağazalarından uygulamayı kaldırmasına neden olacak bir noktaya gelirse, Elon Musk “alternatif bir telefon yapacağını” söyledi.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz