Ana Sayfa Apple Apple hayal kırıklığına uğrattı! iPhone aniden kapanıyor!

Apple hayal kırıklığına uğrattı! iPhone aniden kapanıyor!

0
iPhone 15

iPhone serisi uzun süredir sevilerek takip ediliyor ve kullanılıyor. iPhone 15’ler piyasaya sürüldüğünden beri ısınma sorunları ile manşete taşınmıştı. Şimdi ise birçok iPhone modeli gece sebepsiz yere kapanıyor. Apple ise bu sorun hakkında bir açıklama yapmadı.

iPhone kullanıcıları şikayetçi!

Bazı kullanıcılar telefonlarının gece boyunca rastgele yeniden başladığını ya da sabah alarmı çalmak üzereyken tekrar açılmadan gece kapandığını söylüyor. Parola ekranıyla uyanmak, iPhone’unuzun siz uyurken yeniden başlatıldığının göstergesi sayılabilir. Apple’ın güvenlik politikası, Face ID veya Touch ID’yi tekrar kullanmadan önce aygıtı yeniden başlattıktan sonra parolanın girilmesini gerektiriyor.

Güvenlik için iPhone’u kapatıp tekrar açmak, parola girilene kadar diğer özellikleri devre dışı bırakıyor. Bazı kişiler için bu durum, telefonları gece kapandıktan sonra otomatik olarak açılmadığı için sabah alarmlarını engellemiş görünüyor.

Bu sorun Reddit gibi çevrimiçi forumlarda da bahsedildi. Apple konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Gece boyunca pil istatistiklerinde bir boşluk olup olmadığını görmek için Ayarlar > Pil’i kontrol ederek bunun cihazınızda olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.

iPhone 13, 14 ve 15 serileri de dahil olmak üzere çeşitli modeller bundan muzdarip. Bazı kişiler için cihaz gece boyunca şarj cihazında bırakıldığında yeniden başlatılıyor. Diğerleri ise bu durumun her gece değil, yalnızca ara sıra yaşandığını söylüyor. Bazı telefonlar gece MagSafe şarj cihazında bırakıldığında yeniden başlatılıyor, ancak diğerleri hiç şarj edilmese bile yeniden başlatılıyor.

Bu sorunun ne kadar yaygın olduğu belli değil. Bunu iOS 17’ye bağlamak kolay, ancak sorun iPhone X’den bu yana bazı insanlar için düzenli olarak gerçekleşiyor gibi görünüyor. Örneğin Apple’ın forumlarında, iPhone’ların gece boyunca şarj olurken zaman zaman kapanmasıyla ilgili birkaç yıl öncesine dayanan başlıklar bulabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz