Ana Sayfa Karşılaştırmalar Apple M3, gerçekten de hayal kırıklığı mı? İşte diğer M işlemciler ile...

Apple M3, gerçekten de hayal kırıklığı mı? İşte diğer M işlemciler ile karşılaştırma!

0

Apple, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Scary Fast etkinliğinde bir dizi yeni ürünler tanıttı. Etkinlikte MacBook Pro modellerine güç verecek M3 serisi işlemciler de oldukça dikkat çekti. Peki Apple M3 işlemci, M serisindeki diğer modellerden ne kadar iyi?

Apple M3, söylendiği gibi beklentileri karşılamıyor mu?

Apple, M3 serisini tanıttıktan sonra pek çok kullanıcı, serideki standart M3 işlemcinin beklentilerini karşılamadığını dile getirdi. Zira yeni 3 nanometrelik üretim sürecinin daha fazla transistor yoğunluğuna izin vereceği ve böylece performansın önemli bir seviyede artacağına dair iddialar vardı.

Apple M3, söylendiği gibi beklentileri karşılamıyor mu?

Peki M3 işlemci performans bakımından gerçekten de sıçrama yaptı mı? Bunun için M serisinin Geekbench performans skorlarına bakmak gerekiyor. İşte M3, M2 ve M1 işlemcilerinin Geekbench sonuçları;

İşlemciTekli Çekirdekli TestÇoklu Çekirdekli Test
M3 (10-core GPU)3.17712.085 puan
M2 (10-core GPU)2.62810.090 puan
M1 (8-core GPU)2.3558.453

İşlemcilerin puanlarına baktığımızda yüzde 15 ila yüzde 20 arasında bir performans artışı olduğunu görüyoruz. Bu, M3‘ün performans bakımından önemli seviyede bir sıçrama getirmediği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir – M3 Pro çipi: Kalitesi hakkında tartışmalar!

M3 özellikleri

M3, 3 nm mimarisini kullanarak Apple Silicon için önemli bir grafik atılımı sunuyor. Yeni mimari, Dynamic Caching (Dinamik Önbellekleme) adıyla tanımlanan bir özellik içeriyor. Apple’ın açıklamasına göre, yeni nesil GPU‘da bellek donanımı gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde belirleniyor. Bu sayede her görev için gereken bellek miktarı optimal bir şekilde kullanılıyor.

M3 işlemcide toplamda 8 çekirdek bulunuyor, bunlardan dördü performans, dördü verimlilik odaklı. Bununla beraber işlemci, 25 milyar transistör içeriyor ve 24 GB‘a kadar RAM desteği sunuyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz