Ana Sayfa Nasıl yapılır “iPad şarj olmuyor” sorunu için deneyebileceğiniz çözüm yöntemleri

“iPad şarj olmuyor” sorunu için deneyebileceğiniz çözüm yöntemleri

0

Apple iPad’ler hem kullanım, hem taşınabilir hem de yazılım bakımından en çok tercih edilen tabletler arasında yer alıyor. Fakat bazen şarj olmama gibi can sıkıcı sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İşte “iPad şarj olmuyor” sorunu için çözüm yöntemleri…

“iPad şarj olmuyor” sorunu için deneyebileceğiniz çözüm yöntemleri

“iPad şarj olmuyor” sorunu günümüzde çok şikayet edilen konulardan birisi. Neyse ki bunun için deneyebileceğiniz birkaç çözüm yöntemi bulunuyor. O halde lafı çok uzatmadan söz konusu bu yöntemlere geçelim.

"iPad şarj olmuyor" sorunu için deneyebileceğiniz çözüm yöntemleri

iPad’inizin sıcaklığını kontrol edin

iPad’iniz olması gerektiğinden fazla ısındığından dolayı şarj olmuyor olabilir. Bu bağlamda cihazı bir süre kullanmayıp, biraz soğumasını bekledikten sonra tekrardan şarj etmeyi deneyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir – iPhone 16 serisi Action Button ile karşımızda!

Şarj aletinin çalıştığından emin olun

Şarj aletinizi başka bir cihazda (örneğin farklı bir iPad veya iPhone) deneyerek çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Böylece sorunun şarj aletinde mi yoksa iPad’de mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Bağlantı noktasını temizleyin

iPad’iniz, bağlantı noktasına toz kaçması nedeniyle şarj olmuyor olabilir. Bu bağlamda temizlemekte fayda var. Bunun için öncelikle bir büyüteç veya telefon kamerası yardımıyla bağlantı noktasının içine yakından bakın. Herhangi bir tüy veya kir benzeri bir şey görürseniz, kürdan gibi elektrik ile temas sağlamayacak bir çubuk ile temizlemeye çalışın.

iPad’inizi yeniden başlatın

Eğer iPad’iniz donmuşsa veya cevap vermiyorsa, güç butonuna ve ana ekran butonuna (veya sadece güç butonuna, modellere bağlı olarak değişebilir) aynı anda basılı tutarak zorunlu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir – 10 yaşındaki Apple hayranı, teknoloji devinden ilginç bir talepte bulundu!

Apple’dan destek alın

Anlattığımız bütün çözüm yöntemlerini denemenize rağmen “iPad şarj olmuyor” sorununu halen yaşıyorsanız, Apple’dan destek almak dışında başka bir seçeneğiniz yok gibi görünüyor. Bunun için Apple Destek uygulamasını kullanabilir veya en yakın Apple resmi servisine gidebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz