Ana Sayfa Apple Apple’dan beklenen ürün geliyor: Dokunmatik MacBook için tarih verildi!

Apple’dan beklenen ürün geliyor: Dokunmatik MacBook için tarih verildi!

0

Apple’ın senelerdir dokunmatik ekranlı MacBook modeli üzerinde çalıştığı birçok kişi tarafından biliniyor. Firma da zaten belirli aralıklarla söz konusu ürün üzerine açıklamalar yapıyor. Son olarak Apple’ın Mac ve iPad ürün pazarlamasından sorumlu Başkan Yardımcısı Joanna Stern, verdiği röportajda belirli açıklamalarda bulundu. Apple analisti Mark Gurman da hemen ardından tarih verdi. Peki, uzun süredir beklenen model ne zaman çıkacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım…

Dokunmatik ekranlı MacBook, 2025 yılında gelecek

Apple’ın Mac ve iPad pazarlamasından sorumlu Başkan Yardımcısı Joanna Stern, geçen hafta yeni iPad Air ve iPad Pro modellerinin tanıtılmasından sonra bugün verdiği röportajda bazı açıklamalarda bulundu. Stern yaptığı açıklamalarda iPad için “ilk dokunuşlu cihaz” vurgusunu yaparken Mac için ise “dolaylı manipülasyon” dedi.

İki ürünün rakip değil de birbirini tamamlayan cihazlar olduğunu belirten Stern, Apple’ın bir gün dokunmatik ekranlı bir Mac çıkaracak mı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“iPad’ler dokunmak içindir, Mac’ler değil. MacOS çok farklı bir bilgi işlem paradigmasını temsil ediyor. Pek çok müşteri her iki tür cihaza da sahip ve iPad’i Mac’ten çalışmayı ‘genişletmenin’ bir yolu olarak düşünüyoruz.”

Öte yandan ünlü Apple analisti Mark Gurman, Apple’ın aktif olarak dokunmatik ekranlı Mac üzerinde çalıştığını ve dokunmatik ekranlı bir MacBook Pro’nun çıkış tarihinin de 2025 yılı olarak hedeflendiğini bildirdi. Gurman ek olarak da söz konusu ürün için klavyenin yine kalmaya devam edeceğini ve tasarımda değişiklik olmayacağını belirtti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce dokunmatik ekranlı bir MacBook modeli fonksiyonel olur mu? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz