Ana Sayfa Apple iOS 18 detayları belli oldu: Apple, yapay zekaya ağırlık verecek

iOS 18 detayları belli oldu: Apple, yapay zekaya ağırlık verecek

0

Yapay zeka her geçen gün gelişerek yeni özellikler kazanıyor. OpenAI’ın geçen haftalarda yaptığı Bahar Güncellemesi, dünyada büyük yankı uyandırdı. Yapay zekanın hızla gelişiminden sonra gözler, Apple’a çevrildi. Firmanın gelecek ay tanıtacağı iOS 18 güncellemesinde yapay zeka destekli özellikler barındırması bekleniyor. Mark Gurman, bugün yayınladığı bülteninde iOS 18 ile gelmesi muhtemel özellikleri açıkladı. Peki, iOS 18 güncellemesinde neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18, yapay zeka destekli özellikleri barındıracak

Mark Gurman, bugün yayınladığı Power On bülteninde WWDC’de tanıtılacak iOS 18 güncellemesiyle ilgili ön bilgi verdi. Ünlü teknoloji analistine göre Apple, yeni güncellemesinde iPhone’lara yapay zeka destekli birçok özellik getirecek.

iOS 18 ile beklenen ilk yenilik, Siri’nin güncellenmesi olacak. Yapay zeka desteğiyle güncellenen Siri; iPhone sahiplerine bildirimleri ve gelen kısa mesajları özetleme gibi konularda asistanlık hizmeti sunacak. Güncelleme; sesli mesajların metne dönüşmesi, fotoğrafların düzenlenmesi, yeni emojiler yaratma gibi farklı konularda da özelliklere sahip olacak.

Tüm bunlar dışında ses getirecek yenilik ise ChatGPT destekli sohbet robotunun iPhone’lara eklenmesi olacak. Apple, iOS 18 güncellemesinde kendi yapay zeka asistanı Siri’ye ek olarak ChatGPT destekli yeni bir yapay zeka destekli sohbet robotu da getirecek. Fakat yeni sohbet robotunun adının ne olduğu ve hangi fonksiyonlara sahip olacağı şimdilik bilinmiyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, yapay zeka yarışında geride mi kaldı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz