Ana Sayfa Apple Sahte iPhone dolandırıcılığı! Apple 12 milyon dolar zararda

Sahte iPhone dolandırıcılığı! Apple 12 milyon dolar zararda

0

Apple, gizlilik ve güvenliğe her ne kadar önem verse de dolandırıcılarla baş edemiyor. Sahte iPhone modelleri daha önceki yıllarda birçok kez üretildi ve müşterilere orijinal diye belirtilerek satışı yapıldı. Fakat üretilen sahte iPhone modelleri, bu kez müşteriler dışında Apple’ı da büyük oranda etkiledi. Teknoloji devi Apple, sahte iPhone modelleri yüzünden 12 milyon dolardan fazla zarar etti. Firma, dolandırıcılara zararı için dava açtı. Peki, Apple sahte telefonlarla nasıl dolandırıldı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Dolandırıcılar, Apple’ı 12 milyon dolar zarara uğrattı

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre bir grup dolandırıcı, sahte iPhone üretimi yaptı. Üretim sonrasında da cihazda hata olduğunu belirterek değişim için Apple Store’a gitti. Sahte telefonlarda hata olduğunu belirtti ve değişim istedi.

Sahte iPhone’ları orijinal modelleriyle değiştiren grup daha sonra bu işlemi 16.000 kez tekrarladı. Orijinal iPhone telefonları da aldıktan sonra sattı. Apple ise kendi üretimi olmayan sahte telefonları aldı. Dolandırıcılar, yaptıkları işlem sayesinde Apple’ı 12,3 milyon dolar zarara uğrattı.

İddianameye grup bu işlemi 2014 yılından 2024 yılına kadar devam ettirdi. Yani Apple 10 sene boyunca dolandırıcı grup yüzünden sahte iPhone modellerini orijinallerle değiştirdi. Dolandırıcı grup, cihazların orijinal görünmesini sağlamak için Apple garanti kapsamında olan gerçek kişilerin çalıntı kimlik numaralarını kullandı. Beş kişiden oluşan grup, yaptıkları işlemi farklı sahte isim ve görünümle gerçekleştirdi.

Apple ise olayı fark ettikten sonra dolandırıcı gruba dava açtı. Devam eden davanın kısa süre içinde sonuçlanması bekleniyor. Dolandırıcı grubun suçlu bulunmaları halinde de yıllarca hapis cezası alması muhtemel görünüyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz