Ana Sayfa Apple101 iOS 8’de bildirim merkezinde hayatımızı kolaylaştıran 5 widget

iOS 8’de bildirim merkezinde hayatımızı kolaylaştıran 5 widget

23

Bildirim merkezindeki widget’ları kullanıyor musunuz? iOS 8 ile hayatımıza giren bildirim merkezi widget’ları, birer kısayol gibi davranarak bizlere yardımcı oluyor, ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu yazıda ve videoda ben de en çok kullandığım ve bana yardımcı olan 5 widget’ı paylaşıyorum.

Sihirli elma ios 8 bildirim merkezi widget feat

Bildirim Merkezi Widget’ları (Mini Uygulamalar)

Bu özellikleri sadece bir yazı olarak değil de, kısa bir video ile sizlerle paylaşmak istedim. Pupa TV sponsorluğundaki “One More Thing” videolarımız sonrasında, biraz daha kısa ve daha çok kullanım odaklı bir video olması için çalıştık. Hala ilk çekimler, ilk denemeler olduğu için hem iOS özellikleri, hem de video ile ilgili yorumlarınızı da bekliyorum… 🙂

Önceki videoya göz atmak için “iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik featured

Bilmeyenler için söylemekte fayda var, iOS 8 ile birlikte karşımıza çıkan bu widget’ların, yani Apple’ın deyimiyle “mini uygulamaların” hangilerini kullanacağımıza bildirim merkezi içerisinde en alttaki “Düzenle” butonuna dokunarak karar verebiliyoruz.

sihirli-elma-ios-8-bildirim-merkezi-widget-1.png

Şimdi gelelim hayatımızı kolaylaştıran 5 widget’a:

1. Yahoo Weather

Yahoo’nun hava durumu uygulaması doğru tahminleri zaten doldukça şık bir şekilde karşımıza getiriyordu. iOS 8 birlikte uygulamaya eklenen widget özelliği ise hava durumuna çok daha hızlı ve pratik bir şekilde göz atmamızı sağlıyor.

sihirli-elma-ios-8-bildirim-merkezi-widget-2.png

2. Sunrise

Aslında iPhone’daki Takvim uygulaması oldukça yeterli olsa da, Sunrise veya Fantastical gibi takvim uygulamaları bence çok daha başarılı. Sunrise’ın widget’ı sayesinde bildirim merkezinde takvimimizi çok daha rahat bir şekilde görebiliyor, kolayca yeni bir etkinlik ekleyebiliyoruz.

sihirli-elma-ios-8-bildirim-merkezi-widget-3

3. Philips Hue

Philips’in akıllı LED ampullerini kontrol etmeyi sağlayan Hue uygulamasını kullanmak büyük keyif. Ancak bu uygulamanın bildirim merkezi widget’ı müthiş bir pratikliği de beraberinde getiriyor.

Daha önce mutlaka uygulamayı açmamız ve ampullerin hangi renkte yanacağını seçmemiz gerekiyordu. Philips bunu kolaylaştırmak için bildirim merkezine eklediği widget ile 5 kısayol yaratmamızı sağlıyor ve böylece daha önceden belirlediğimiz 5 renk seçimini uygulamaya bile girmeden kolayca yapmamızı sağlıyor.

Sihirli elma ios 8 bildirim merkezi widget 4

4. Wunderlist

Yapılacak işlerin listesini tutmaya yardımcı olan Wunderlist uygulamasının widget’ı tam da olması gerektiği gibi olmuş. Bildirim merkezinde bugün yapmamız gereken işleri görebiliyor, hatta yaptıklarımızı anında tamamlandı olarak işaretleyebiliyoruz.

Sihirli elma ios 8 bildirim merkezi widget 5

5. Evernote

En çok kullanılan not alma uygulamalarından biri olan Evernote’un faydalı bir widget’ının olmaması düşünülemezdi zaten. 🙂 Evernote widget’ı sayesinde kolayca yeni bir not, hatırlatıcı veya liste oluşturabiliyor, fotoğraf ekleyebiliyor ve hatta son baktığımız notlara da kolayca ulaşabiliyoruz.

Sihirli elma ios 8 bildirim merkezi widget 6

İşte bildirim merkezinde hayatımızı kolaylaştıran widget’ların bazıları bunlardı. Sizin en sık kullandığınız ya da beğendiğiniz hangisi? Her zaman olduğu gibi yorumlarınızı bekliyorum… 🙂

Şimdilik tek tük olsa da, umarım kısa zamanda bir çok Türkçe uygulama da iOS 8 ile gelen bu yeni özellikleri kullanarak bizlere çok daha işe yarar uygulamalar sunar…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


23 Yorumlar

    • Bazen ekrana “zoom in” yapıldığı zaman ikonlar üst üste binebiliyor. Klavyenizden command-0 tuşlarına basarak %100 görünüme geçmeyi deneyebilir misiniz?

      Çözülmezse ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

      • zoom yapmadım. görüntüyü ekledim. retina 13″ kullanıcısıyım. Ayrıca iphone dan girdiğimde üstte sihirli elma alttada yeniliklerden haberdar olmak istermisiniz yazısı ekranın büyük kısmını kaplıyor küçücük bir alan kalıyor geriye orda da siteyi incelemek insanı sıkıyor küçücük ekranda.

  1. Benim severek kullandığım bir uygulama var. Adı Numerics.
    Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Google Analytics ve daha bir çok farklı platformdaki istatistiklerinizi anlık görebileceğiniz ve aynı zamanda bildirim ekranına ekleyebileceğiniz çok güzel bir uygulama.
    Aşağıdaki ekran görüntülerinden daha iyi anlayabilirsiniz.

    Uygulamanın benim en çok hoşuma giden tarafı da kendi özel JSON verilerinizi içeri aktarıp bildirim ekranında gösterebilmeniz..

    https://itunes.apple.com/us/app/numerics-dashboards-to-visualize/id875319874

  2. Merhaba Goktug bey ! belki yeride degil ama idare edin gali 🙂 ustat su zamana kadar boyle bi sorun ile karsilasmadim ustelik hep apple sitesinden temiz cihaz siparis ettim ama bu ( bypass icloud activation ) herhangi bi caresi var mi ? veya bazen goruyorum bu activation icin bazi siteler var unlock falan diye onlar sence ne kadar saglikli ?

    Tskler

  3. Merhaba Goktug bey ! belki yeride degil ama idare edin gali 🙂 ustat su zamana kadar boyle bi sorun ile karsilasmadim ustelik hep apple sitesinden temiz cihaz siparis ettim ama bu ( bypass icloud activation ) herhangi bi caresi var mi ? veya bazen goruyorum bu activation icin bazi siteler var unlock falan diye onlar sence ne kadar saglikli ?

    Tskler

      • aslinda birkac sorum var. kisaca yazayim:

        1) tek lamba ile birden fazla renkte isik verilebiliyor mu?(biraz sacma oldu ama apple’in sitesinde buna benzer bir ifade var)

        2) prize mi baglaniyor? yoksa normal tavandaki duy’lara mi?

        3) iphone yada ipad ile nasil kontrol ediliyor? yani bluetooth benzeri bir sistemle mi yoksa internet ile mi? asil sormak istedigim ornegin evde degilken de acip kapatabiliyor muyuz?

        4) son olarak sizce bu fiyata deger mi?(malum fiyat oldukca yuksek. kullanan birinin deneyimini duymak cok onemli.)

        simdiden tesekkurler. cok ilgilisiniz 🙂

        • Hızlıca cevaplamaya çalışayım:

          1. Her lamba seçtiğimiz bir renkte ışık veriyor. Rengine ise milyonlarcası arasından biz karar verebiliyoruz. Yani lambaların sabit bir rengi yok.

          2. Standart ampul duylarına takılıyor. Tavandaki avizenize kolayca takabilirsiniz.

          3. Çeşitli uygulamalar ile 🙂 Hem kendi uygulaması var, hem de Hue ekosisteminde yüzlerce uygulama var. Ancak bence henüz olgunluğa erişmiş uygulama sıkıntısı var. Gelecekte çok daha iyi olacaktır. Philips’in bu geliştirici ekosistemini beslemesi gerekiyor.

          Evde değilken açıp kapatamıyoruz ne yazık ki. Evdeki WiFi’a bağlı olmamız gerekiyor.

          4. Bana hediye geldiği için şanslıyım sanırım 🙂 3’lü başlangıç paketinin 650 TL olması ise oldukça yüksek diye düşünüyorum. Bence 500 TL altında olmalı mutlaka. İlginiz varsa, seviyorsanız ışık oyunlarını, ve evdekiler siz renkleri çılgınca değiştirirken sizin canınızı sıkmayacaksa alabilirsiniz elbette 🙂

          Bu arada bonus olarak IFTTT üzerinden inanılmaz çeşitli kurgular yapabiliyorsunuz. Yarın yağmurlu olacaksa renk değişsin, eve gelince ışıklar flash yapsın, gece belirli bir saatte renk değişsin, kısılsın vb. gibi…

          Yardımcı olabildim umarım…

          Selamlar.

          • yazmasi ve anlatmasi zor demissiniz. haklisiniz. bu lambayi ‘one more thing’in bir bolumunde tanitsaniz belki hem anlatma hem de anlama acisindan yaziya gore cok daha verimli olabilir. daha once apple tv ve airplay konularini video ile anlatmak yaziya gore cok daha iyi olmustu.

  4. Göktuğ Bey merhaba,

    Siz Hue ampulleri kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız sıcak beyaz ışıkta aydınlatması yeterli mi? (Kaç metrekare alanda kaç adetle?)

    Cevap verebilirseniz .ok sevinirim,

    selamlar.

  5. Merhabalar hatırlarsanız iOS 6’da bildirim merkezinde üste Facebook ve Twitter kısayolları vardı ve buraya tekrar bunları ekleyebilir miyiz bilgi verirseniz sevirim not cihaz’ım JailBreak değil

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz