Ana Sayfa iOS Daha sağlıklı bir hayat için bize yardımcı olan 3 uygulama: Nike+ Move,...

Daha sağlıklı bir hayat için bize yardımcı olan 3 uygulama: Nike+ Move, Pedometer++ ve Moves

11

Gün içinde ne kadar hareket ediyorsunuz? Düzenli spor yapamıyor olsak bile, en azından gün içerisinde ne kadar hareket ettiğimizi ölçerek, biraz daha hareketli olmaya çalışabiliriz. 🙂 Bunun için ise ekstra bir efor sarfetmemize gerek yok, cebimizdeki iPhone zaten bu işi yapıyor. Bu bölümde daha sağlıklı bir hayat için bize yardımcı olan 3 uygulamaya değiniyoruz.

[youtube id=”ltuGKvBe5rU”]

Bu uygulamalarla gün içerisinde ne kadar hareket ettiğimizi kolayca takip edebilir, hareketsiz kaldığımızda kendimizi dışarıya atacak motivasyonu bulabiliriz. 🙂

1. Nike+ Move

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 1

Nike+ Move sayesinde gün içerisindeki hareketlerimizi takip edebilir, kendimize bir hedef koyarak bu hedefe ne kadar yaklaştığımızı görebiliriz.

Bu uygulama sayesinde gün içinde ne kadar, nasıl ve nerede hareket ettiğimizi görebiliyoruz. Ayrıca bunları şık grafikler eşliğinde de görüp, önceki dönemle kolayca karşılaştırabiliyoruz.

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 2 Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 3

Uygulamayı daha çok kullanıp, daha fazla hareket ettikçe, başarılarımız için kazandığımız küçük ödüller de motivasyonumuzu yüksek tutmamızı sağlıyor.

iPhone tüm bunları ölçerken pilimiz de normalden hızlı bir şekilde tükenmiyor. iPhone 5s ve iPhone 6’lardaki yardımcı hareket işlemcisi M8 sayesinde, pil ömrü etkilenmeden ölçüm yapılabiliyor.

Download on the App Store Badge TR 135x40 1018

 

 

Not: Nike+ Move uygulaması Türkiye App Store’da yok ne yazık ki. Ancak bir ABD Apple kimliği ile indirip kullanabiliyoruz. 🙂

2. Pedometer++

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 4

Pedometer++, App Store’daki en basit adımsayarlardan bir tanesi. Ne kadar adım attığımızı, kaç km yürüdüğümüzü ve kaç kat inip çıktığımızı bu uygulamayla ölçebiliyoruz.

Uygulamada süslü grafikler ve gereksiz detaylara hiç yer verilmemiş. Her gün kaç adım attığımızı, hedefe ne kadar uzak olduğumuzu veya hedefi geçip geçmediğimizi ekranda kolayca görebiliyoruz.

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 5 Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 6

Ayrıca uygulamanın bir diğer hoş özelliği de uygulamanın ikonunun üzerindeki bildirim alanında, o gün kaç adım attığımızı görebiliyor olmamız. Bu şekilde uygulamayı açmamıza bile gerek kalmıyor.

Basit, sade bir adımsayara ihtiyacımız varsa Pedometer++ tam bize göre diyebiliriz.

Download on the App Store Badge TR 135x40 1018

3. Moves

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 7

Benim en sevdiğim uygulamalardan biri olan Moves ise, sadeliği ve hoş arayüzü ile öne çıkıyor.

2 uygulama arasında dengeyi bulmuş olan Moves, bir yandan farklı aktivitelerimizi takip ederken, bir yandan da sade arayüzü ile kullanımı kolay tutuyor.

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 8 Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves 9

Gün içerisinde nereden nereye gitmişiz, yürümüş müyüz, koşmuş muyuz, ya da arabayla mı gitmişiz kendi kendine anlayabiliyor. Hatta bisiklete bindiğimizi bile anlayabilen Moves, bunları da farklı şekillerde raporlayarak gün içerisindeki hareketimizi ölçebiliyor.

Günlük ve haftalık olarak bize ne kadar hareket ettiğimizi gösteren uygulama, hareketlerimizin süresini, kaç kalori yaktığımızı, kaç adım attığımızı ve kaç km yol aldığımızı da söyleyebiliyor.

Download on the App Store Badge TR 135x40 1018

Değerlendirme ve Özet

Peki iPhone’umuz bu kadar bilgiyi nasıl ölçüyor? İçerisindeki GPS, ivmeölçer ve jiroskop sayesinde çok hassas bir şekilde ölçüm yapabilen iPhone, iPhone 5s ve iPhone 6’lardaki yardımcı hareket işlemcisi M8 sayesinde, pil ömrünü en düşük şekilde etkileyerek ölçüm yapabiliyor. iPhone 5 kullanırken bu uygulamaları kullanmak pil ömrünü çok ciddi anlamda olumsuz olarak etkilerken, iPhone 5s ve daha yeni modellerde ise neredeyse etkisini hissetmiyoruz bile. 🙂

Bu yazıda günlük hayatımızda, aktif ve yoğun sportif faaliyetler içermeyen hareketlerimizi ölçmeye yarayan uygulamalardan bahsettik. Ancak elbette sıkı bir koşucu veya bisikletçiyseniz farklı uygulamaları kullanmak çok daha mantıklı olabilir.

Örneğin son zamanlarda havaların da biraz daha düzelmesiyle (ve belki de son dönemde aldığım kiloların da etkisiyle) ben bisiklete ağırlık vermeye başladım.

Koşu ve bisiklet için birkaç uygulamaya göz atmak isterseniz de Nike+ Running, Runkeeper, Strava ve Endomondo gibi uygulamalara göz atmanızı öneririm. 🙂

Sihirli elma saglikli hayat uygulama nike move pedometer moves feat


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


11 Yorumlar

  1. Moves’i ben de çok sevmiştim ama kullanmaktan vazgeçtim. Hatta sildim. Çünkü hareket halinde olsun ya da olmasın iç verisini beslemek için sürekli lokasyon kullanmaya çalışması, hatta konumu “her zaman” takip etmesi, gözü pil durumunda olanlar için katlanılmaz durum.

    Pedometer’i kurdum şimdi. Açılınca hemencecik Sağlık uygulamasından eski verileri alıp geçmişine dahil etmesi beni benden aldı açıkcası. Daha önce Sağlık uygulamasını işleyen uygulama görmemiştim 🙂

    Nike+ Move’u ise App Store’da göremedim. Run var ama Move yok.. Enteresan..

    Teşekkürler Göktuğ bey =)

    • Moves uygulamasını belirli bir süre kullandım, çok da memnundum. Her gün sonunda ne kadar adım attığımı, yürüdüğümü vs. gösteriyordu ancak aynen söylediğiniz gibi bataryayı resmen sömürüyor. Zaten iPhone batarya performansı açısından çok da önde sayılmaz. Sanırım bunun gibi uygulamaların aktif olarak kullanılabilmesi için devrimsel bir iyileştirme olması şart.

  2. Pedometer ++’da ”Customary – Metric” sekmesinin altında, boyumuzun uzunluğunu girebileceğimiz bir alan mevcuttu. iOS 8’e geçiş sonrası bu bölüm kaldırıldı. Bu hareketin mantığını pek anlayamasam da program halen sorunsuz çalışıyor.

  3. Arkadaşlar mac için office 2011 ihtiyacı olan varsa paylaşabilirim. Yasadışı bir durum söz konusu değildir, lisanslıdır. İhitiyacı olanlar iletişime geçebilir..

  4. Pedometer’i kolumdaki MiBand ile karşılaştırdım ve 2000 adımlık bir mesafede 200 adım kadar sapma yaptığını gördüm. Bence telefonunun şarjını bu tür adım sayarlar için bitirmek yersiz. Bunun yerine bir MiBand alıp çok rahat edebilirsiniz, hem daha hassas hem de şarjı neredeyse 2 ay gidiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz