Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve XS Max’deki IP68 Sertifikası Ne Anlama Geliyor?

iPhone XS ve XS Max’deki IP68 Sertifikası Ne Anlama Geliyor?

0
iPhone XS ve iPhone XS Max IP68 Sertifikası

Apple’ın iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin öne çıkan özelliklerinden birisi de IP68 sertifikası. Bu sertifika, cihazın suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık derecesini gösteriyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati/]

Yeni iPhone Modellerindeki IP68 Sertifikası

IP68 derecesi, iPhone XS ve iPhone XS Max‘in yaklaşık 30 dakikaya kadar en fazla 2 metre derinlikte suya karşı direnç gösterebileceği anlamına geliyor.

Sertifikadaki IP6x değeri, toz direncine karşılık gelirken, IPx8 su geçirmezlik derecesini ifade ediyor. IP6x toza karşı en yüksek direnci ifade ediyor. Bu nedenle iPhone XS ve iPhone XS Max, toz ve kire karşı en yüksek dirençte.

Başta iPhone X olmak üzere son dönemde tanıtılan iPhone’ların bir çoğu IP67 sertifikasına sahip. Tanıtılan iPhone XR‘de IP67 sertifikasına sahip. IP67 sertifikalı iPhone’lar 30 dakikaya kadar en fazla 1 metre derinlikte suya karşı direnç gösterebileceği anlamına geliyor.

Apple, iOS cihazları için herhangi bir su hasarına karşı garanti vermiyor. Bu yüzden suya dayanıklı bile olsa iPhone’ların sıvı teması konusunda dikkatli olunmalı.

Apple, su geçirmezlik direnci için kullanılan contaların zaman içinde zayıflayabileceği konusunda uyarıyor. iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’nin genel olarak yağmur gibi su sıçramalarına karşı direnç gösterebileceğini belirtelim.

Yanı tanıtılan Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 3 ile aynı su geçirmezlik derecesine sahip. Cihaz ISO 22810:2010 standartlarında 50 metreye kadar suya karşı direnç gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz