Ana Sayfa Haberler iOS 13.5.1 güncellemesi kullanıcılara sunuldu

iOS 13.5.1 güncellemesi kullanıcılara sunuldu

0

Koronavirüs dolayısıyla SDK değişikliğine gidip 20 Mayıs’ta iOS 13.5 sürümünü yayınlayan Apple, iOS 13.5.1 ile güncellemelerine kaldığı yerden devam ediyor.

iOS 13.5.1 güncellemesi yayınlandı

iOS 13.5 sürümü ile yüz maskesi takan kişilerin Face ID ile yaşadığı sorun ortadan kaldırılmıştı. Maske takan kullanıcılar, doğrudan şifre ekranına geçebiliyordu. Bununla birlikte koronavirüs ile mücadele kapsamında Apple ve Google’ın ortak çalışması sonucunda geliştirilen Maruz Kalma Bildirimi API‘sı kullanıma sunulmuştu. Bu API ile kullanıcılar, çevresinde COVID-19 taşıyan kişilerin bildirimleri yetkili kurumlar tarafından takip edilebiliyor.

Bu güncellemenin yayınlamasından kısa süre sonra Apple, yeni  güncellemesini yayınladı. Güncellemeyle ilgili olarak güncellemede güvenlik iyileştirmeleri barındırdığı belirtiliyor. Ayrıca Apple, güvenlik web sayfasına iOS 13.5.1 ile ilgili olarak iOS 13.5’in yayınlanmasının hemen ardından unc0ver’ın jailbreak için kullandığı güvenlik açığını düzeltildiğinin de altını çizdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz