Ana Sayfa Haberler Avrupa Birliği’nden Siri soruşturması

Avrupa Birliği’nden Siri soruşturması

0

Avrupa Birliği, Apple Siri sesli asistanı kullanılarak rekabete aykırı davranıp davranmadığını tespit etmek için soruşturma başlattı. Herhangi bir hak ve rekabete aykırı davranış saptanırsa, Apple ya da Amazon büyük bir cezaya çarptırılabilir.

AB’den Siri sesli asistanı için soruşturması!

AB, Apple ve Amazon gibi şirketlerin rekabete aykırı davranışlarda bulunmak için ses asistanları Siri ve Alexa kullanıp kullanmadığını görmek için 400’den fazla şirketten bilgi toplamayı planlıyor. AB Rekabet Komisyonu, şirketlerin kullanıcı verilerini kontrol etmek ve rakiplerine düşmanca ortamlar oluşturmak için sesli asistanlarını kullanıp kullanmadığını araştırıyor.

apple siri sesli asistanı

Avrupa Rekabet Komisyonu’ndan Margrethe Vestager, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bu pazardaki güçlü operatörlere onları izlediğimizi ve rekabet kurallarına uygun iş yapmaları gerektiğini bildiren önemli bir mesaj.” açıklamasında bulundu.

AB’nin ses asistanları konusundaki iddiası yeni bir durum da değil. 2019’da Spotify; Siri’ye Apple Music’ten müzik çalma tercihinin kullanıcıları Spotify’ı kullanmamaya ittiğini belirterek AB’ye bir şikayette bulunmuştu .

Haziran ayında, geliştiriciler rekabete aykırı davranışlarla ilgili endişelerini dile getirmeye devam ettikten sonra ABD Adalet Bakanlığı, Apple App Store’da bir antitröst soruşturması da başlatmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz