Ana Sayfa Haberler En iyi 11 macOS Big Sur özelliği

En iyi 11 macOS Big Sur özelliği

3

macOS Big Sur, Apple’ın Mac bilgisayarlar için işletim sistemi olan macOS’un bir sonraki büyük sürümü olarak WWDC20’de karşımıza çıktı. macOS Catalina’nın ardılı olan Big Sur, adını Kaliforniya’daki bir kıyı bölgesinden alıyor. Apple’ın macOS 10.16 yerine macOS 11 olarak adlandırdığı bir güncelleme olan macOS Big Sur, macOS’u ferahlatıcı yeni ve akıcı hissettiren tasarım değişiklikleri, özellik güncellemeleri ve uygulama ince ayarları sunuyor. Sizler için en iyi 11 macOS Big Sur özelliği listesi hazırladık.

macOS Big Sur ile Apple; platformlarının Intel ve AMD tabanlı x64 mimarisinden ARM temelli kendi işlemcilerine geçişini sağlayacak. Zaten iyi performans sağlayan A serisi işlemciler, iyi bir soğutma sistemiyle hız aşırtılarak Intel CPU’larının performansını ikiye katlayabilir. Mac’lerin Apple Silicon‘a geçişi ile tüm ekosistem ürünleri bu işlemcilerden faydalanıyor olacak.

En iyi 11 macOS Big Sur özelliği

Yenilenmiş tasarım

en iyi 11 macos big sur özelliği

macOS Big Sur, macOS arayüzünü, yenilenmiş ama aynı zamanda eski tasarımın farklılaşması gereken bir tasarımla revize ediyor. Pencereler daha hafif bir görünüme ve yuvarlak kenarlarla daha temiz bir görünüme sahip.

en iyi 11 macos big sur özelliği

Buna ek olarak yeni uygulama simgeleri var ve bu simgeler artık kare şeklinde görünüyor. Ayrıca menü çubuğu da daha kullanışlı olacak şekilde yeniden tasarlanmış. Genel olarak ince ayarların çoğu küçük, ama hep birlikte, hoş bir değişiklik sunuyor.

Kontrol Merkezi

en iyi 11 macos big sur özelliği

macOS Big Sur yeniden tasarlanmasının yanında, kullanışlı Mac işlevlerini sadece bir tık uzakta tutan menü çubuğundan erişilebilen yeni bir Kontrol Merkezi sunuyor. WiFi, AirDrop, Bluetooth, ses, ekran ve klavye parlaklığı için hızlı erişim denetimlerinin yanı sıra Karanlık Mod, True Tone ve Night Shift gibi seçenekleri de bir arada topluyor.

Bildirim Merkezi

en iyi 11 macos big sur özelliği

Bildirim Merkezi, Apple’ın widget’ları yeniden tasarlaması ve bildirimlerin çalışma şeklini değiştirmesiyle macOS Big Sur’daki en büyük tasarım güncellemelerinden birini yaşadı. Widget’lar, iOS 14’deki işlevleriyle benzerlikler içeriyor. Bildirimler artık uygulamaya göre gruplandırılıyor, bu da onları daha okunabilir hale getiriyor. Ayrıca birçok bildirim, örneğin yeni gelen bir e-postanın, Mail uygulaması açılmadan hızlı yanıt ile cevaplanması gibi birçok işleve sahip.

Safari özelleştirme

en iyi 11 macos big sur özelliği

Özellikle Chrome’da çokça kullandığımız tema özelleştirme özelliği, Apple’ın macOS Big Sur’da Safari için kullanıma sunuldu. Safari başlangıç ​​sayfasına Sık Kullanılanlar, Sık Ziyaret Edilen Siteler, Siri Önerileri, Okuma Listesi, iCloud Sekmeleri ve yeni Gizlilik Raporu özelliği de eklendi.

Safari Gizlilik Raporu

en iyi 11 macos big sur özelliği

Gizlilik Raporu, Safari’nin hangi izleyicilerin sizi web’de izlemesini engellediğini bilmenizi sağlayan yeni bir Safari özelliğidir. Safari’deki küçük kalkan düğmesine tıklayarak bir web sitesinin hangi izleyicilerin yüklendiğini görebilirsiniz.

Safari sekme ön izleme özelliği

en iyi 11 macos big sur özelliği

macOS Big Sur’da Safari sekmeleri güncellendi ve açık olan herhangi bir sekmenin üzerine gelirseniz, sitenin küçük bir ön izlemesini görebilirsiniz. Ön izleme, sekmedeki öğelere bir göz atmanızı sağlar, böylece ne olduğunu görmek için sonuna kadar tıklamanız gerekmez, bu da bir grup sekmeniz olduğunda kullanışlı bir hale geliyor.

Safari sayfa çevirisi

en iyi 11 macos big sur özelliği

Safari’de artık dilleri tek bir tıklamayla çeviri yapmanızı sağlayan yerleşik bir çeviri özelliği bulunuyor. Böylece ayrı bir uzantı yüklemenize gerek kalmıyor. Apple’ın yerleşik çeviri seçeneği şu an için İngilizce, İspanyolca, Çince, Fransızca, Almanca, Rusça ve Portekizce dillerinde çeviri yapıyor.

macOS Big Sur’da iMessage

en iyi 11 macos big sur özelliği

macOS Big Sur’daki iMessage artık bir Mac Catalyst uygulaması halini aldı. Bu nedenle iOS için Mesajlar’da bulunan işlevlerin çoğuna sahip bulunuyor. Sabitlenmiş konuşmalar, satır içi yanıtlar gibi tüm yeni iOS 14‌ özelliklerini destekliyor. Ayrıca güncellenmiş bir fotoğraf seçici, Memoji çıkartmaları oluşturma ve paylaşma seçeneği de bulunuyor. Mesaj zenginliği tarafında ise GIF desteği getirildi. Mesajlar uygulaması içerisindeki arama fonksiyonu da oldukça geliştirildi.

Pil Kullanımı

en iyi 11 macos big sur özelliği

Apple, Sistem Tercihleri’nin Pil bölümünde, artık pilin performansına ve kullanım ekranına göre ayrılmış şekilde Mac’in 24 saat veya son 10 gün içindeki pil ömrü hakkında ayrıntılar sunuyor. Böylece pilinizin nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Apple ayrıca 2016 yılında macOS Sierra’dan kaldırılan bir özellik olan kalan pil ömrü tahmini özelliğini de geri getirdi.

Video Düzenleme

en iyi 11 macos big sur özelliği

Mac ‌Fotoğraflaruygulaması artık video düzenlemeyi desteklediğinden, üçüncü taraf bir uygulama kullanmak zorunda kalmadan ışık ve renk gibi parametreleri ayarlayabilir, filtreler ekleyebilir ve videoları kırpıp döndürebilirsiniz.

macOS Big Sur yeni başlangıç sesi

macOS Big Sur’da bir sürü yeni ve güncellenmiş ses var ve sadece ses değişikliklerini kapsayacak bir video var. Ancak burada belirtilmesi gereken önemli durum, macOS başlangıç sesi bu sürümle beraber geri döndü.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Public Beta’dan yazmaktayım. Tasarım olarak biz önceden ne kullanıyormuşuz ya? Kenarları ovalletmeleri nelere kadirmiş şimdi gerçekten kendimi daha bi premium hissediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz