Ana Sayfa Apple Apple’dan açıklama geldi: iPhone kullanıcılarının fotoğraflarını saklamıyor!

Apple’dan açıklama geldi: iPhone kullanıcılarının fotoğraflarını saklamıyor!

0

Apple, geçen hafta iPhone modelleri için iOS 17.5 güncellemesini yayınlandı. Fakat güncellemenin hemen ardından birçok iPhone kullanıcısı, silinen eski fotoğrafların iCloud’da tekrar göründüğünü paylaştı. Söz konusu hatanın ardından Apple müşterileri, ‘Fotoğrafların siliyor olsa bile Apple tarafından yedekleniyor mu?‘ sorusunu aklına getirdi. Teknoloji devi ise yeni bir güncelleme yayınladı ve ardından da konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, Apple söylendiği gibi fotoğrafları arşivliyor mu? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 17.5 hatası, bozuk veritabanı girişinden kaynaklanıyor

iOS 17.5 güncellemesini yükleyen kullanıcıların eş zamanlı olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda eski fotoğrafların iCloud’da yeniden göründüğü ortaya çıktı. Sorunun ardından ise ‘Apple’ın fotoğrafları yedekliyor mu’ sorusu birçok müşterinin aklına geldi.

Apple ise kısa süre içinde söz konusu sorunu düzelten iOS 17.5.1 güncellemesini yayınladı. Yeni güncellemeyle birlikte sorun çözüldü. Firma ardından açıklama da yaparak silinen fotoğrafların arşivlenmediğini açıkladı ve sorunun ‘dosya sisteminde bulunan bozuk bir veritabanı girişi‘ nedeniyle olduğunu belirtti. Yani dosyalar yüzünden fotoğraflar tamamen silinmiyor, iCloud Fotoğraflar ile de senkronize olmuyor ve yalnızca cihazda tutuluyor.

Teknoloji devi şirket ayrıca bir cihazdaki verilerin aşağıdaki adımları izleyerek kalıcı olarak silindiğini belirtti:

  • Ayarlar
  • Genel
  • iPhone’u Aktar veya Sıfırla
  • Tüm İçerikleri ve Ayarlar’ı Sil

iOS 17.5.1 güncellemesi nasıl indirilir?

Yeni güncellemeyi indirmek için öncelikle internete bağlı olduğunuzdan emin olun. İnternet bağlantınızı kontrol ettikten sonra şu adımları izleyerek yazılım güncellemenizi yapabilirsiniz:

  • Ayarlar
  • Genel
  • Yazılım Güncelleme

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz