Ana Sayfa Apple101 Yeni Başlayanlara Mac101: Pratik Kullanımlar – I

Mac101: Pratik Kullanımlar – I

0

Mac temellerini incelediğimiz yazımızın ardından işimize yarayacak bazı pratik bilgileri de paylaşmaya devam ediyoruz.

Mac’imiz ile pratik, hızlı ve basit bir şekilde dosyaları görüntülemeye yarayan QuickLook sayesinde dosyaları açmamıza bile gerek kalmadan göz atabiliyoruz.

Windows’ta bir dosyaya sağ tıklayıp özelliklerini görmenin karşılığı olarak ise “Get Info”, istediğimiz dosya veya klasör hakkında pek çok bilgiye ulaşabilmemizi sağlıyor.

Dosya, program, kişi, e-posta, doküman, gibi Mac içerisinde aklımıza gelen her türlü şeyi hızlı bir şekilde bulmamızı sağlayan, hatta bir program çalıştıracağımız zaman bile kullanabileceğimiz Spotlight, bizim en sadık dostumuz olarak Mac’in en pratik özelliklerinin başında geliyor.

Mac’te pencerelerimizin sol üst kısmında bulunan kırmızı, sarı ve yeşil butonların ne anlama geldiği yeni başlayanlar için bazen kafa karıştırıcı olabilir. Bu butonların kullanımlarını öğrendikten sonra, bizim için getirdikleri pratik çözümler ile Mac’te çok daha verimli çalışabilir ve pek çok konuda eski alışkanlıklarımızın ne kadar verimsiz olduğuna şahit olabiliriz.

“Mac’lerde sağ tuş yoktur” hikâyesinin uydurma olduğunu ve aslında sağ tuşla çok verimli bir şekilde çalışabileceğimizi biliyor muydunuz? Mac’lerdeki sağ tuş ile ilgili her şeyi “Sağ tuşum nerede?” adlı yazımızda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

“Yeni Başlayanlar için Mac” yazılarımızın tamamı içişu sayfaya göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz