Ana Sayfa Haberler OS X 10.8.2 – Ek Güncelleme 2.0

OS X 10.8.2 – Ek Güncelleme 2.0

22

Apple bu sabah OS X 10.8.2 için ek bir güncelleme daha yayınladı. 1 MB’dan bile ufak olan bu güncelleme için Apple sürüm numarasını arttırmak yerine adına “Ek Güncelleme 2.0” demeyi tercih etmiş. 🙂 Apple bize OS X 10.8.3’ü sunmadan önce mevcut sürümdeki prüzleri iyice temizliyor diyebiliriz.

Sihirli elma os x 10 8 2 ek guncelleme 2 banner

Geçtiğimiz ayki ek güncellemenin ardından bu sabah yayınlanan OS X 10.8.2 Ek Güncelleme 2.0, Apple tarafından 2012’de Mac sahibi olmuş tüm kullanıcılara öneriyor. Güncelleme açıklamasına baktığımızda ise bahsi geçen tek konunun “Anahtar Zinciri” ile ilgili bir düzenleme olduğunu görüyoruz.

Bu güncelleme Anahtar Zinciri ile ilgili, 2012 Mac sistemlerini etkileyebilecek bir sorunu giderir. Bu güncelleme 2012’de tanıtılan tüm Mac sistemleri için önerilir.

Sihirli elma os x 10 8 2 ek guncelleme 2 2

Güncellemenin sadece 2012 yılında satışa sunulmuş Mac’ler için geçerli olduğunu hatırlatalım. Eğer Mac’imiz 2012 yılında Apple’ın tanıttığı Mac’lerden biri değilse, güncelleme bizim için geçerli değil demektir…

Her güncelleme öncesinde hatırlattığımız gibi, bu gibi sistem güncellemeleri öncesinde sistemimizin bir yedeğini almak çok faydalı olacaktır. Nasıl yedekleme yapacağımızı bilemiyor, ya da Time Machine’i henüz duymadıysak da “Time Machine ile Mac’imizi Yedeklemek” yazısına göz atarak sistemimizi kolay bir şekilde nasıl yedekleyeceğimize göz atabiliyoruz.

Sihirli elma time machine yedeklemek ikon

Güncellemeyi yüklemek için her zaman olduğu gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 2 ek guncelleme 2 1

Ayrıca güncellemeyi yükledikten sonra Mac’imizi yeniden başlatmamız gerekiyor.

Sihirli elma os x 10 8 2 ek guncelleme 2 4

Güncellemeyi elle yüklemek için Apple’ın destek sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: http://support.apple.com/kb/DL1611

Sihirli elma os x 10 8 2 ek guncelleme 2 3


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


22 Yorumlar

  1. “Yazilim güncelleme” araciligiyla yüklemeye calistim fakat yeni bir update bulamadigini belirtti. Daha sonra verdiginiz linkten el ile yüklemeyi denedim fakat bu kez de yükleme sirasinda “Bu yazilim sisteminizde desteklenmiyor” uyarisi ile karsilastim.

    iMac kullanicisiyim ve yazilimim MOUNTION LION OS X 10.8.2, ne gibi bir sorunla karsi karsiya olabilirim bilmiyorum ama dilerim cözülebilir bir problemdir.

  2. iki gun once buna benzer bir guncelleme yukledim (software update de gorunuyordu)ama bu program nasil bir sey nasil calisiyor anlayamadim.Benim programim OS X 10.8.2 ,OS X Mountain Lion ayri bir program mi yoksa OS X 10 .8.2 yada buna benzer programlari destekleyen bir program mi.Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok mutlu olurum simdiden cok tesekkur ederim.

    • OS X 10.8’in genel adı Mountain Lion’dır. Buna ek olarak gelen noktadan sonrakiler ise alt sürümlerdir: 10.8.1, 10.8.2 gibi… Şuradan Mac işletim sistemi tarihçesine göz atabilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2011/03/24/mac-os-x-10-yasinda/

  3. Goktug Bey size icten tesekkur ediyorum.Bu konu uzun zamandir kafami kurcaliyordu(1 haftadir)simdi cevabini buldum.Hazir sizi yakalamisken izninizle bir soru daha yoneltmek istiyorum.Macler icin internet security programina gerek yok diye biliyorum ama bir uzman olarak sizin bu konuda gorusunuz nedir merak ediyorum.Siz ne oneririsiniz?Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ederim.

  4. goktug bey merhaba mountain lion yukledikten sonra bilgisayarımın kapanisinda ciddi bi sorun var. 6 sn kadar bi gecikme..ne yapmami oneririsiniz

  5. Goktug Bey tekrar merhaba umarim bu soruyu gorursunuz.Ben mac pages ve keynote programlarini indirdim yazi ve power point uygulamalrini bu programlarla yapiyorum lakin windows bilgisayarlari benim mac de yaptigim dosyalari acamiyor.Mac pages ve keynote gibi programlarda olusturulmus olan dosyalarin windows word vb programlara donusturulmesi mumkun mu eger mumkunse bunun yolu nedir.Buna olanak yoksa microsof office for mac programi yuklersem olusturacagim dosyalar diger windows yaziliminin yuklu oldugu bilgisayarlarda acilabilir mi?
     Kiymetli yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim saygilarimla.

    • Merhabalar,
      Pages ve Keynote kendilerine özel, sadece kendilerinin okuyabileceği bir dosya formatında çalışırlar. Excel ya da Powerpoint bunları açamaz.

      Ancak hazırladığınız Pages ya da Keynote dokümanlarını MS Office dokümanları olarak (doc, ppt) ya da PDF olarak dışa aktarabilirsiniz. (export)

      Bu şekilde diğer bilgisayarlarda da bu dokümanlar görüntülenebilirler.

  6. Goktug Bey,sorumun birine tarafinizdan gayet aydinlatici cevap verildi cok tesekkur ediyorum ,lakin diger sorum ;ozur dileyerek soyluyorum  sanirim soru uzun oldugu icin; gozunuzden kacmis.Soyle ki Microsoft office for mac programi yuklersem bu programla yapmis oldugum calismalari diger windows yuklu bilgisayarlarda acabilir miyim?

    Ve baska bir soru (cok ozur diliyorum mac programini cok iyi bilemeyince haliyle cok soru oluyor umarim sizi rahatsiz etmiyorumdur)Sitenizde ayrintilariyla anlattiginiz uzere diski ikiye bolerek Windows programi yuklersem bilgisayarin korunmasi icin ayri bir guvenlik programi yuklemem gerekiyor mu?Bana mantiken gerekiyor gibi geldi ama ;yanlis bisey yapmadan bir uzmandan;sizden;yardim almak en iyisi diye dusundum.(Windows yukleme istememin nedeni universitelerdeki tum bilgisayarlarda windows programlarinin yuklu olmasi ve benimde bir sekilde bu bilgisayarlari ve uzantilarini kullanarak sunumlar yapmam gerekmesi.)

    Butun bu sorularin cevaplari ve daha once yanitladiginiz sorularim icin size yurekten tesekkur ediyorum , saygilarimla.

    • 1) evet doc,docx – ppt,pptx – xls,xlsx vs. Kayit yapabildigi icin microsoft office yuklu her bilgisayarda tam uyumlu olarak calisir.

      2) bootcamp ile mac’e windows kurabilirsin. Ayni bir pc’ye windows kurmak gibi olacagindan tabii ki bir antivirus kurulmasi gerekir. Ucretsiz avira kurabilirsin.

  7. Yeri burasi degil biliyorum. Goktug bey app store da server diye bir uygulama ne ise yarar nasil kullanilir bir bilgi varmi okuyalim.

  8. Goktug bey merhaba ; yazilarinizi keyifle takip ediyorum basarilarinizin devami diliyorum. Yeri burasi degil ama affiniza siganarakdan bir soru sormak istiyorum.
    Store.apple da satilan refurbished macbooklari onerirmisiniz. Siz olsaniz alirmisiniz. Lutfen yardimci olurmusunuz. Tesekkurler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz