Ana Sayfa Haberler Yeni MacBook Air Türkiye’de!

Yeni MacBook Air Türkiye’de!

33

Haziran’daki WWDC’de duyurulan yeni MacBook Air’ler tam da tahmin ettiğimiz gibi neredeyse 1 ay içerisinde Türkiye’ye de geldi. Peki yenilenen işlemci ailesiyle birlikte 12 saate kadar pil ömrü olan bu yeni MacBook Air’lerin fiyatları nasıl? Detaylar için yazının devamına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma yeni macbook air turkiye 2013 banner

 

 

Yeni MacBook Air (2013) Türkiye Fiyatları

Türkiye fiyatlarına geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var. MacBook Air’in 2012 modellerine göre 2013 modelleri arasındaki fark oldukça azalmış durumda. Farkın azalmasının da 2 temel sebebi var:

  1. Disk seçimleri arasında artık 64GB yok, her iki modelde de 128GB ve 256GB bulunuyor.
  2. 11-inç üst düzey modelin fiyatı biraz artarken, her iki 13-inç modelin fiyatı da düştü.

Daha iyi karşılaştırma yapabilmek için hem MacBook Air’i detaylıca incelediğimiz “Yeni MacBook Air’de (2013) yeni neler var?” yazısına göz atmanızı öneriyorum, hem de 2012 modeller ile yaptığımız karşılaştırma tablosunu yeniden paylaşıyorum.

Sihirli elma yeni macbook air 2013 15a

11-inç modeller

Ve işte 11-inç MacBook Air’in Türkiye fiyatları…

Sihirli elma yeni macbook air turkiye 2013 1

13-inç modeller

Ve işte 13-inç MacBook Air’in Türkiye fiyatları…

Sihirli elma yeni macbook air turkiye 2013 2

Değerlendirme

Yeri gelmişken 2013 model MacBook Air’lerin pil ömrüne de yeniden değinmekte fayda var. Intel’in yeni nesil işlemcileriyle birlikte 11-inç MacBook Air’ler 9 saate kadar, 13-inç MacBook Air’ler de 12 saate kadar pil ömrüne sahip! 🙂

Yeni MacBook Air’lerle ilgili daha detaylı bilgi almak için “Yeni MacBook Air’de (2013) yeni neler var?” yazısına göz atabilirsiniz.

Fiyat konusuna geldiğimizde ise, geçtiğimiz seneki lansman fiyatlarına baktığımızda fiyatların aşağı yukarı aynı kaldığını söylemek mümkün. 🙂 Elbette yazının başında bahsettiğimiz 11-inç modeldeki artış ve 13-inç modellerdeki indirimi de düşündüğümüzde fiyatların beklediğimiz şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

Siz yeni MacBook Air’ler hakkında ne düşünüyorsunuz? Almayı planlıyor musunuz? Türkiye fiyatlarını nasıl buldunuz?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


33 Yorumlar

  1. yeni macbook airler mavericks ile mi geliyor? Apple elimizdeki macbooklarla takas olanağı gibi bir imkan sunabilir mi?

    • Mavericks yurt dışından alınırsa olabilir fakat bu cihazlar sonbaharda gelirse TR ye onda da olur ya da daha öncelerinde olduğu gibi mountain lion ile gelir fakat şu tarihten sonra alanlar için ID ile birlikte ücretsiz yükseltme imkanı sunabilir diye düşünüyorum. Tabii en doğrusunu Göktuğ üstad bilir.

      • Rica ederim, benim de bilgim sizlerin bildiği kadar. 🙂 Söylediğiniz doğru, belirli bir dönemdeki yeni MacBook satın alanlar için ücretsiz kodla Mavericks’i almak mümkün olacaktır. Ancak bu da Mavericks lansmanında belli olur. 🙂

  2. Yurtdışı fiyatları ile neredeyse 1000 lira fark var. Ayrıca hiçbirinde 8GB ram olan ve 512SSD olan modeli yok. 13″ modelinin 256SSD olan modelin fiyatı benim yurtdışından aldığım 8GB ram ve 512SSD olan modeliyle aynı neredeyse. Bana pek mantıklı gelmedi fiyatlar.

  3. İş yerinde 15-inch rMBP kullanıyorum. Evde 11-inch MBA var fakat gözlerimi yoruyor. Keşke bir takas programı olsa da 13-inch MBA alabilsem! 🙂

  4. Apple Store,Türkiye’de bir an önce açılmalı ve artık 1’e 5 ekleyen sözde ticaret yaptığını düşünenlerin kökü kazılmalı ! Nakliyatların ucuzladığı global pazarda bu fiyatlar resmen insanı “aptal” yerine koymaktadır ! Yeni MacBook Air konusuna gelince yeni olan herşey elbette son donanım ile gelir ama 512 GB SSD ‘li bir MacBook Air yok ise (bana göre) satın almanın bir anlamı yok …

    • 512 gb ssdler ateş pahası. maliyeti çok artırırdı. illa space istiyorum diyorsanız 128 gbsd card çok iyi iş görecektir.

      doların bıgünkü kuruyla hesapladığımızda 2.150 tl = 1099 dolar ediyor. garanti türkçe klavye gibi birkaç artısı da var amerika versiyonuyla. fiyatlar normal bence. ha tabi ki düşsün isterim.

      • Haklısınız ateş pahası ama onu geçelim 256 GB olan bile Türkiye’ye gelince sanki üzerinde 512 GB varmış gibi el yakıyor.

  5. 11inch 128gb’in fiyati 1099 dolardan 999’a dusmus. (64gb ile karsilastirmayin). Bu sekilde bakarsaniz onun da fiyati dusmus….

  6. bugün ankara cepadaki (tam adını hatırlamıyorum lynda gibi bişeydi) apple premium resellera gittim baktım 2013 macbook airlere gelde beni al diyordu 😀 . 1 ay içinde alıcam sanırım bende artık mace geçmek gerekiyor level atlamamız lazım

  7. 2 ay kadar önce 13inç macbook air aldım 128gb 2.099 TL’ye. Alırken şüphelerim vardı yenisi hakkında ama şimdi çok iyi bir karar verdiğimi anlıyorum 🙂

  8. 1,5 Ay önce vergi dahil 1176 $ karşılığında o zamanki dolar kuruyla 1.90 ile 2200 tl karşılığında mid 2013 13′ modelini edindim. Türkiyede geçen sene çıkmış 13′ mid 2012 modeller 3000 tl den aşağı yok neredeyse. giriş seviyesi macbook air modelleri bile geçen senelerde üretilmiş olmasına rağmen 1900 tl’den aşağı değil. Türkiye’den mac almak için aylık gelirin 10 ile 15 bin falan olup heap nedir bilmemek gerek.

  9. Arkadaşlar nerede satılıyor acaba yeni MacBook Air? Bugün Diyarbakır’da bir APR ye gittim daha Türkiye’ye gelmediğini söylediler. Yardımcı olursanız sevinirim.

  10. Merhaba hocam en son nesil mac air almayı düşünüyorum 2 farklı cihaz var
    1- Mac air 13″ İ5 Haswell 128GB SSD 4GB RAM bu ürün bir haftalık 2000TL

    2- Mac air 13″ İ7 Haswell 256GB SSD 8GB RAM bu ürün sıfır 3000 TL

    İkiside yeni nesil ve yurt dışı ürünü

    -Bu tamamen bütce meselesi bunu da biliyorum ama işte 2. seçeneğin daha uzun ömürlü olacağını tahmin ediyorum ama 3000TL beni çok zorlayacak

    -256GB SSD de zaten bana yetmeyeceği için 128GB da olabilir diye düşünüyorum harici 2.5″ 1TB USB3 diskim olduğu için

    -İ5 ve İ7 farkının çok olacağını düşünmüyorum ama beni tek düşündüren 4GB ram yerine 8GB olmasının fark yaratacağı düşünüyorum uzun vadede

    -arada 1-2 oyunda oynarım belki öyle çok performans gerektiren uygulamalar kullanmayacağım günlük internet için kullanıcam kararsız kaldım 1000TL farkı vermeye değermi

    • RAM konusunda katılıyorum size. Ben de tercihimi 8GB’tan yana kullanmıştım tam 1 sene önce.

      Ancak aradaki SSD farkı sebebiyle fiyat çok yukarı çıkmış.

      Eğer sizi çok zorlayacaksa bence 4GB’lık modeli düşünebilirsiniz. Ama ‘zorlanırım ama çıkabilirim’ derseniz de bir üst seçenek çok daha uzun ömürlü ve verimli olacaktır. Aklınız da kalmamış olacaktır. 🙂

  11. 256GB Flash Storage ile photoshop vs diğer kullandığımız programları kurduktan sonra ne kadarlık bir alanımız kalıyor. sürekli dışarıda kullanacak biri olarak, alternatif alan yaratmak için, harici disk bağlanamadan solid disk, hdd ya da SD kart ile depolama alanını arttırmak mümkün mü arkadaşlar?

    • 256 GB ile bolca yeriniz kalacaktır. SD kart ile de çözüme ulaşabilirsiniz. Ancak bunun 2 negatif etkisi olacaktır:

      1. Harici disk, SD kart vb çözümler hiç bir zaman dahili SSD kadar hızlı olmayacaktır. Çalışma performansınızı düşürecektir.

      2. SD kart Mac’lerde cihazın tamamen içerisine girmiyor. SD kartın bir kısmı dışarıda kalıyor. Bu da şık durmayan bir durum ne yazık ki.

  12. macbook air almayı düşünüyorum ancak 2014te yeni model çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum göktuğ bey. ayrıca yazın amerikaya gideceğim oradan almayı planlıyorum. ilk macos deneyimim olacak ve sabırsızlanıyorum. hafifliği inceliği beni cezbediyor ancak uzun süreli kullanıma dayanabilir mi diye kuşkudayım. ayrıca elimde şu anda win8li bir cihaz var ve tam tamına 2.5 kilo. macbook airda 1080p filmler veya 2000li yıllarda çıkan oyunlar rahatlıkla çalışıyor değil mi? benim ilgimi özellikle video-film çekiyor. derslerim içinse office almayı planlıyorum. öneriniz var mıdır?
    ayrıca yorum karışık olduysa özür dilerim, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz